Foto: Zajecaronline
Reklame

Aleksandra Stojanović, upitala je danas na konferenciji za medije, ispred platforme „Možemo bolje“ ko je odgovoran za ruženje Kraljevice bungalovima, seče drveća u Zaječaru i ko će odgovarati za pljačku građana kroz javno – privatna partnerstva?

Ona se osvrnula na apel gradonačelnika Zaječara da se plakati ne lepe zato što ruže grad Zaječar.

„Dolazimo do druge teme koje neizostavno moramo spomenuti, a to je apel gradonačelnika da se ne lepe plakati jer ruže grad. Apel nam upućuje čovek, koji se kada je bio opozicija, utrkivao sa svojim političkim protivnicima ko će zalepiti više plakata. Odjednom se u takvom čoveku javlja osećaj za estetiku grada, i njegova savest proradi. Ovo je jedan lako rešiv problem jer kada prođe izborna kampanja i kada se završe izbori, ti plakati se prosto sklone i Zaječar ponovo blista“.kazala je Aleksandra.

Prema njenim rečima u gradu Zaječaru postoje mnogo bitnija pitanja koja mi kao građani postavljamo sebi kada odemo do Kraljevice da prošetamo.

„Ko je odgovoran za ruženje Kraljevice bungalovima koji do danas nisu završeni? Šta je sa prostorom namenjenim za održavanje Gitarijade, koji 360 i kusur dana je prazan i neiskoriščen i nema apsolutno nikakvu primenu? Ko će odgovarati za orezivanje i seču drveća po čitavom gradu? Zar to eliminisanje drvoreda ne spada u narušavanje estetike našeg grada o kome toliko govorimo svakodnevno? Bojim se da se iza svega ovoga krije mnogo veći problem, a to je ekocid Zaječara. Ko će odgovarati za pljačku građana kroz javno-privatna partnerstva koja odlazeći gradonačelnik, nama građanima i nekoj novoj vlasti ostavlja u amanet“.- upitala je ona.

Na kraju je istakla da kada sva ova pitanja sagledamo kao i postojeće probleme u našem gradu, možemo zaključiti da postoje mnogo bitnije teme, koje ne samo da ruže ovaj grad, već ga sistematski uništavaju.

„U odnosu na par plakata na nekom trafou, sve ovo izgleda potpuno zanemarljivo. Ti plakati izgledaju zanemarljivo“- kazala je ona.