U poslovnom svetu, marketing je veoma važan. Svakom brendu je potrebna reklama kako bi se povećala svest o proizvodu ili usluzi koju nude. Reklame su prilika za brendiranje i za povećanje prodaje. 

Kada se radi o reklamama, jedna od najefikasnijih metoda su 3D reklame. Izrada reklamnih natpisa i 3D reklama je posao koji zahteva stručnost i iskustvo. 

U ovom tekstu ćemo se osvrnuti na proces izrade 3D reklama i objasniti zašto su ona izbor koji garantuje kvalitet i atraktivnost.

Šta su 3D reklame?

Slova ili oblici napravljeni u tri dimenzije koji se koriste u izradi reklamnih natpisa i drugih vrsta vizuelnih komunikacija spadaju u 3D reklame. Ove reklame se obično izrađuju od metala, akrilika ili PVC-a. 

Proces izrade uključuje niz koraka, kao što su:

  1. Dizajniranje,
  2. Sečenje i oblikovanje,
  3. Farbanje,
  4. Montaža.

Za osvetljenje se koristi najčešće led rasveta pa se zbog toga nazivaju i LED reklame ili svetleće reklame. 

Prednosti 3D reklama

Jedna od glavnih prednosti 3D reklama je njihova vizuelna privlačnost. Slova u tri dimenzije izgledaju mnogo atraktivnije od ravne površine. Zato su odličan izbor za reklamne natpise i vizuelnu komunikaciju. 

Osim toga, 3D slova se ističu po svojoj izdržljivosti i otpornosti na različite vremenske uslove. Zbog ovih karakteristika, ona su idealna za korišćenje na otvorenom, budući da će trajati duže u poređenju sa drugim vrstama natpisa.

Osvetljenje 3D reklama je posebna prednost jer u uslovima manjeg osvetljenja ili noću privlače više pažnje od klasničnih folija ili reklama na ravnoj površini. 

Osvetljenje koje stvara efekat svetleće reklame čini ovaj oblik oglašavanja elegantnim i efikasnim.

Proces izrade 3D reklama

Kako smo već pomenuli, proces izrade 3D reklama počinje dizajnom u računarskom programu. Nakon toga, materijal se seče i oblikuje prema dizajnu.

Slova i znakovi se zatim farbaju ili presvlače folijom, u zavisnosti od željenog izgleda. 

Konačno, sve to se montira na željenu površinu.

Proces izrade 3D reklama je veoma složen i zahteva visok nivo preciznosti. 

Zato je od izuzetne važnosti da se odlučite za firmu koja može da ispuni sve vaše zahteve po pitanju proizvodnje, ali i montaže ovakvih reklama. 

Kako odabrati pravu vrstu materijala za 3D reklame?

Izbor prave vrste materijala je vrlo važan korak u procesu izrade 3D slova. Materijal treba da bude dovoljno jak da izdrži različite vremenske uslove i da zadrži oblik. 

Isto tako, bitno je da materijal bude lak za održavanje i čišćenje. U zavisnosti od željenog izgleda, mogu se koristiti materijali poput metala, akrilika ili PVC.

Kako pronaći pouzdanog partnera za izradu 3D reklama?

Proces izrade 3D reklama je veoma složen i zahteva visok nivo preciznosti, pa je od ključne važnosti odabrati pravu firmu za ovaj posao. 

Postoje određeni faktori koje treba uzeti u obzir prilikom odabira firme za izradu ovih reklama:

  1. Proverite referencu firme

Kada se odlučujete za firmu koja će izraditi 3D reklame, važno je proveriti njihove reference. Pogledajte njihovu raniju radnu istoriju i proverite da li su radili na sličnim projektima kao što je vaš. Takođe, možete tražiti i preporuke od drugih klijenata.

  1. Proverite kvalitet izrade

Pogledajte uzorke njihovog rada kako biste procenili kvalitet izrade, i proverite da li koriste kvalitetne materijale. Važno je da 3D reklama bude izdržljiva i otporna na vremenske uslove kako bi dugo trajala.

  1. Razgovarajte sa stručnjacima

Pre nego što se odlučite za firmu, razgovarajte sa stručnjacima o procesu izrade 3D reklama. Pitajte ih o materijalima koje koriste, o načinu montaže i o tome kako će vaš brend biti predstavljen u 3D formatu. Stručnjaci bi trebalo da budu u mogućnosti da vam pruže savete i preporuke za što bolju efikasnost vaše 3D reklama.

 

  1. Proverite rokove isporuke

Kada birate firmu za izradu 3D reklama, važno je da proverite rokove isporuke. Uverite se da će moći da ispune vaše zahteve u zadatom vremenskom roku. Takođe, proverite i mogućnosti hitne isporuke u slučaju da vam je 3D reklama potrebna u kratkom roku.

  1. Proverite cenu

Kao i kod bilo koje druge usluge, cena je važan faktor pri izboru firme za izradu 3D reklama. Međutim, nemojte birati firmu samo na osnovu cene, već uzmite u obzir i druge gore navedene faktore. Uverite se da cene firme koju birate odgovaraju kvalitetu usluge koju dobijate.

  1. Garancija na rad

Potražite firmu koja nudi garanciju na rad i kvalitet materijala kako biste bili sigurni da će vaša reklama trajati i da ćete biti zadovoljni rezultatom.

3D reklame: Ključ za uspeh

Izrada vrhunskih 3D reklama zahteva stručnost, iskustvo i upotrebu najkvalitetnijih materijala. Ključ za uspeh vašeg projekta leži u odabiru pravog partnera za ovaj posao. 

Razmotrite sve ove faktore kako biste pronašli pouzdanog partnera za izradu vaše savršene 3D reklame.

Reklame