Denis Stanojević, čija je kuća izgorela minulog vikenda u selu Vratarnica pored Zaječara, za Glas Zaječara kaže da se ljudi javljaju da im pomognu, i da je iznenađen koliko poziva, podrške i pomoći su dobili.

Prema njegovim rečima, oni su zahvalni svima. Kaže, znali su da ima dobrih ljudi, ali nije ni sanjao da ih ima ovoliko.

“Javljaju se naši sugrađani non stop. Uplaćuju novac, donose stvari, hranu, hemiju… Uključila se i Elektrodistribucija koja nam je dala ormarić za struju, kao i priključke”, ističe Denis.

Naš sagovornik kaže da im je sada najpotrebnija lepak, mrežice, stiropor, gips, cement, glet masa, pločice, pesak, kablovi, utikači, prekidači, bukvalno sav građevinski materijal.

“Sada nam sve treba. Bukvalno počinjemo od nule. Prvo ovo, a onda da kupujemo šporete, sudove, tehniku, pošto nam je sve izgorelo”, objašnjava on.

Predsednik udruženja “Amalipe”, David Georgiev, za Glas Zaječara kaže, da su oni novoosnovamo udruženje koje se prvenstveno bavi Romima.

“Naravno da pomažemo i ljudima kojima je pomoć neophodna, kao što je reč o Stanojevićima. Ono šta smo mogli da sakupimo, doneli smo da damo njima. Znamo koliko im je sada teško, i da im svaka pomoć znači. Sve je jako tužno pošto je sedmoro dece ostalo bez krova nad glavom”, istakao je David Georgiev.

Selena Ristić, predsednica “Dečijeg centra” iz Zaječara, za Glas Zaječara kaže, da ono što nas čini ljudima je mogućnost da pomognemo drugima.

Foto: Glas Zaječara – Selena Ristić Vitomirović

“Ova tragedija koja je zadesila porodicu Stanojević iz Vratarnice, iziskuje brzu reakciju. Ono što smo mi mogli da učinimo je da pružimo pomoć u vidu garderobe i kućne hemije. Tu su sredstva za pranje i sve ono što je potrebno za decu. Apelujemo i pozivamo sve ljude da nam se jave, kako bi još pomoći odvezli porodici Stanojević”, zaključila je ona.

“Sin Dušan viče upomoć mama, upomoć tata. Mislim da te jecaje nikada u životu neću zaboraviti”: Porodici iz Vratarnice hitno potrebna pomoć pošto su kuću izgubili u požaru

Podsećamo, porodičnu kuću porodice Stanojević, koja u selu Vratarnica kod Zaječara, živi sa sedmoro dece, za vikend u jutarnjim satima zahvatio je veliki požar. Kuća je izgorela, a oni su sada bez doma. Privremeno su smešteni kod komšije, ali je pomoć porodici neophodna.

Reklame