Reklame

Roditelji dece iz OŠ “Đura Jakšić” u Zaječaru, okupili su se danas ispred ulaza, kako bi izrazili protest, zbog, hladnih radijatora od početka drugog polugodišta i najavili bojkot nastave od sutra. Temperatura od početka drugog polugodišta je 11 stepeni.

Više desetina roditelja učenika OŠ “Đura Jakšić” iz Zaječara, danas su izrazili revolt zbog lošeg grejanja u ovoj školi.

Predsednica Saveta roditelja, Dajana Gazibarić Stamenković, kazala je da zbog lošeg uglja, koji je ova škola dobila deca se smrzavaju.

“Danas je još hladnije, pošto je noćas temperatura išla u minus. Njima je hladno, i ne mogu da rade u takvim uslovima. Bojim se da će ugalj stići tek za desetak dana, a šta do tada deca da rade”, upitala je ona.

Okupljeni roditelji su prilikom obraćanja direktora upitali da li su pare za novi kotao otišli na novogodišnji concert.

“Koncert Mire Škorić je pojeo naš kotao, sramota”, bio je samo jedan od komentara okupljenih.

Roditelji su takođe kazali da zbog niske temperature dve devojčice su dobile upalu jajnika i mokraćnih kanala, i da imaju jake bolove u kičmi.

Direktor ove škole, Saša Vojinović objasnio je situaciju zbog čega je došlo do problema sa grejanjem.

“Problem je nastao, pošto nam je iz lokalne samouprave rečeno da ne radimo mi nagavke ogreva, već će oni to uraditi. Ja sam uredno poslao papir šta nam je potrebno, ali zbog situacije nismo dobili odgovarajući ugalj, i kotao ne može da postigne željenu temperature”, ističe on i dodaje da “da su prvo dobili ugalj iz Kolubare koji je blato, a zatim lubnički koji nema dovoljno kalorije”.

Kako je on istakao, očekuje se da stigne ugalj iz Rembasa, ali okupljeni roditelji su kazali da od sutra njihova deca neće ići u školu dok škola ne dobije grejanje.

Reklame