Reklame

Mistični Rtanj u svoj zagrljaj prizvao je više od hiljadu planinara iz celog regiona. Akcija je protekla u najboljem redu, poslednje planinare  vodička služba ispratila je put naselja Rtanj nešto posle 18 časova.

Božićni uspon na Rtanj“ i ove godine prizvao je planinare i avanturiste iz celog regiona.

Na južnoj i severnoj stazi, koje vode ka najvišem vrhu Šiljku našli su se planinari svih uzrasta. Ono što ih je sve povezalo je ljubav prema ovoj mističnoj planini, ali i prema druženju i avanturi.

Među više od hiljadu planinara, koliko je ove godine uzelo učešće u akciji, našlo se i četiri planinara kojima je ovogodišnji uspon bio 15. po redu – zahvaljujući čemu im je dodeljeno laskavo prizanje o kome mnogi maštaju – „Plaketa Božićnog uspona„.  Milivoj Crnomarković, Dragan Pajić, Bojan Petrović i Miloš Timotić – upisali su se u istoriju ove akcije zlatnim slovima.

O Božićnom usponu, tradiciji, samom Rtnju i organizaciji planinari imaju samo reči hvale.

Evo šta su o usponu rekli neki od najistaknutijih planinara Srbije.


Organizatori su se postarali da na stazi sve protekne u najboljem redu. Vodičko – redarska služba intervenisala je u nekoliko navrata, pružajući pomoć planinarima za koje je napor bio preveliki. Povređenih na stazi nije bilo.

Jedna grupa planinara, krećući se stazom kojom se nije odvijao uspon, suprotno uputstvima organizatora, zalutala je u planini, ali je redarsko – vodička služba intervenisala pravovremeno i hitro i zalutale planinare je sprovela ka naselju Rtanj.

Poslednje planinare  vodička služba ispratila je put naselja Rtanj nešto posle 18 časova.

Evo kako je 36. Božićni uspon izgledao kroz objektiv naše kamere.