foto: srbobran.rs

U spotskoj hali na Kraljevici završen je 29. po redu Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Zaječar 2019.“.

U konkurenciji seniora, pobednički pehar i novčana nagrada od 250.000 dinara pripala je beogradskoj ekipi Biznis tim Pavlović  koji su tek nakon šutiranja penala (3:1) pobedili beogradksu ekipu FAM kojoj je pripala nagrada od 150 hiljada dinara, dok je treće mesto osvojila ekipa Doo Lefter iz Bora kojoj je pripala novčana nagrada od 100 hiljada dinara.

Za najboljeg igrača na turniru proglešen je Nikola Dabić (Biznis tim Pavlović, Beograd), najbolji strelac sa 7 pogodaka je Aleksandar Trifunov (Apoteka Uniprom M, Zaječar), a najuspešniji čuvar mreže je Budimir Vidaković (Biznis tim Pavlović).

U kategoriji veterana prvo mesto pripalo je ekipi „Poljocentra“, koja je u finalu bila bolja od ekipe „Ajriš Paba“ 3:0. Treće mesto osvojila je ekipa „Rekreativci“. Najbolji igrač kod veterana je Milan Nikolić (Poljocentar), prvi strelac sa 11 golova je profesor Dragan Pešić (Ajriš pab), a najbolji golman je Darko Stojanović (Poljocentar).

U konkurenciji kadeta prvo mesto pripalo je ekipi  „Auto škola Stop“ koja je posle uspešnijeg izvođenja penala pobedila ekipu „Tempo radio“ .Treće mesto pripalo je ekipi „Andrija travel“. Za najboljeg igrača u kategoriji kadeta proglašen je Veljko Ranđelović (AŠ Stop), prvi strelac sa pet golova je Luka Antić (Andrija travel), dok je najbolji golman Nemanja Markov (AŠ Stop).

Kod pionira prvo mesto pripalo je Tempo radiju nakon pobede u finalu nad Andrija travelom (2:0).Treće mesto osvojio je Restoran Beba. Najbolji igrač je Rastko Nikolić (Tempo radio), prvi strelac sa 10 golova je Filip Jorgovanović (Andrija travel) i najuspešniji golman Uroš Đurđevac (Tempo radio).

Najbolja u kategoriji petlića bila je ekipa Auto škole Stop, posle ubedljive pobede nad Družinom 019 (4:1). Treće mesto zauzela je ekipa „Rio Montoja“. Najbolji igrač je Stefan Jeremić (AŠ Stop), prvi strelac sa 5 golova je Jovan Stefanović (AŠ Stop) i naj golman Manojlo Birčanin (AŠ Stop).

U kategoriji mlađih petlića trujumfovali su poletarci „Živi zid plus“ posle pobede na penale nad Našom kafanom (3:2). Treće mesto osvojili su „klinci“ Radio taksija 735 – 735.  Najbolji igrač je Ivan trailović (Živi zid plus), prvi strelac sa 4 postignuta pogotka je Andrija Stanković (Živi zid plus) i najbolji golman Lazar Gligorijević (Naša kafana).

Najboljim ekipama i pojedincima novčane nagrade, pehare i diplome uručili su Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport, Dragiša Simonović, predsednik i Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Sve utakmice na turniru sudile su sudije GFS Zaječar. Za najboljeg sudiju na turniru proglašen je Igor Živić.

Pokrovitelj turnira već tri decenije je grad Zaječar.

IZVOR: Zaječar info