Posle dve nedelje odličnih utakmica minulog vikenda je spuštena zavesa na 21. izdanje turnira „Avnoj 2023“. Tradicionalni turnir u košarci i mini fudbalu u zaječarskom naselju „Kraljevica“ okupio je najbolje gradske fudbalske i basket ekipe, a nakon što je prethodne nedelje stavljena tačka na košarkaški deo programa, svi pogledi bili su uprti na takmičenje u mini fudbalu, piše Glassporta.rs.

Dok je prethodnih godina turnir u kenci bio jedna nesvakidašnja novina, ove je to svakako bilo nadmetanje u driblingu 1 na 1, za koju se ispostavilo da je bila pun pogodak. Svaka ekipa delegirala je po jednog člana za takmičenje u ovoj disciplini, a pobedu u izuzetno zanimljivom okršaju odneo je Slavoljub Apostolov, koji je u finalu bio uspešniji od Milana Gligorijevića.

Prvaci turnira i osvajači medalja na turniru „Avnoj 2023“ postali su redom sledeće ekipe:

Kafe „Freš“ je u finalnom duelu u konkurenciji pionira savladao ekipu Kafe „54/Palas“. Bronzano odličje pripalo je ekipi „Džez (Jazz) kafe“.

Najbolji u kategoriji kadeta bili su članovi ekipe „Auto bane“, koji su u finalu nadigrali tim „Auto Aca 019“, dok je treće mesto i bronzu osvojila ekipa „Lena auto“.

Titulu u najstarijoj uzrasnoj kategoriji odneli su talentovani mladi fudbaleri iz ekipe „DG Ulaz“, koji su sa dve velike pobede u polufinalu i finalu zasluženo prigrlili pehar. Najpre u polufinalu protiv „Sinova vetra“, a potom i u finalu gde su posle velike borbe slavili protiv „Metal šopa“ rezultatom 2:1. Treće mesto pripalo je ekipi „Spektra fit“, koja je sa 2:0 nadigrala „Sinove vetra“ i došla do bronzane medalje.

Dodelom nagrada i proglašenjem pobednika stavljena je tačka na 21. izdanje turnira u zaječarskom „Avnoju“, a nema sumnje da nas u narednim godinama čeka još sjajnih izdanja jednog od turnira sa najdužom tradicijom na istoku Srbije.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame