ZAokret019 oglasio se saopštenjem u kome prema njihovim rečima obaveštavaju građane Zaječara o još jednom trošenju javnog novca.

Zaokret019 obaveštava građane o još jednom trošenju javnog novca koji završava na
računima burazerskih firmi a nakon toga ko zna gde…

„Ovih dana vlast preko svog JKP parazita „Timok održavanja“ ubrzano, po već poznatom sistemu novac troši na kupovinu novogodišnjih ukrasa. Pošto je ove godine sprečena da organizacijom koncerta izvuče novac iz budžeta vlast je preko ovog preduzeća krenula u trošenje – za 600.000 dinara JKP je kupilo novogodišnje ukrase od već poznate nam firme SLED, a 2.300.000 dinara poklonilo je izvesnom Vladimiru Kucljaku čija se radnja bavi izradom topijarnih skulptura – to su žičano-cvetni ukrasi poput leptira koji se nalazi na lokaciji preko puta drvenog mosta. Da li će dotični preduzetnik za ovaj novac podkresati još neki žbun u gradu ili ne, i za šta mu je ovaj novac isplaćen je pravo pitanje. Šta se krije iza tišine u kojoj je Timok održavanje odradilo nabavku i zašto je nema na veb sajtu JKP
saznaćemo vrlo brzo. Činjenica je da je odmah nakon izmene plana javnih nabavki istu
raspisalo a ubrzo i zaključilo Ugovor sa preduzetnikom Kucljakom. Podsećamo da je
žičani leptir sa metalnim stubovima u bojama zastave „instaliran“ još početkom oktobra pa pitamo da li je ovo pokušaj da se za 20000 evra leptir i Zaječarci ošišaju u paketu.“kažu iz ZAokreta019.

U saopštenju se dalje ističe da građanima Zaječara potpuno je sve jedno da li će novac otići Đorđu Davidu, firmi SLED ili nekom preduzetniku , jer oni dobro znaju da dugovi javnih preduzeća koji se stvaraju ovakvim besmislenim projektima uvek na kraju padnu na teret budžeta a samim tim i na leđa svih nas koji još uvek otplaćujemo razne toplane, krajine,kraljevice, prostore i ostale propale parazite.

„Dodatna kupovina sadnog materijala od strane Timok održavanja, dvadesetak stabala
i sadnica žive ograde za isti prostor u izosu od 320.000 dinara kao i velika nabavka parkovskog mobilijara – klupa za sedenje za skoro 5 miliona dinara na teret budžeta grada Zaječara , u vreme teške finansijske situacije u kojoj se nalazi grad i država , kad novca nema za ekonomsko i socijalno osnaživanje građana , za njihove osnovne životne potrebe dokazuje još jednom da ova vlast nije domaćinska i ne brine za svoje građane“.ističu iz ZAokreta019.

Zato iz Zaokret019 svaki dinar koji je otet od Zaječaraca na ovakav način oni obelodaniti i za svaki zloupotrebljeni dinar zatražiti odgovornost.

„Odgovornost tražimo za svakog ko je ovakvim nesvrsishodnim trošenjem u ovom teškom vremenu javni novac umesto ka građanima usmerio ka partokratiji“. poručuju iz ZAokreta019.