Reklame

Iz Udruženja ZAokret019 saopštavaju da gradska vlast je nastavila je sa otimanjem miliona iz gradskog budžeta, i da se otima novac namenjen ekonomskom i socijalnom jačanju građana i prebacuje se na račune burazerskih firmi.

Oni ističu da uz tendere koje je vlast raspisala za popravku semafora od 660 hiljada evra, za nabavku rekvizite za dečija igrališta za 20 hiljada evra i kupovinu podzemnih kontejnera za 56 hiljada evra, vrhunac bezobrazluka i nesvrsishodnog trošenja našeg novca jeste poklanjanje 11.646.000 dinara što je oko 97000 evra Automobilskom sportskom udruženje AS.

„Pomenuto Udruženje i prošle godine orobilo je naš budžet za 9 miliona dinara. Pitamo vlast koliko se to nas Zaječaraca bavi autobilizmom i brdskim trkama pa finansiramo ovo udruženje? Kakve smo to koristi imali i grad i mi građani od toga što smo prošle godine istom udruženju dali 9 miliona? Nikakve , naravno. Kakve ćemo koristi imati od ovogodišnjeg finansiranja Udruženja AS koje je 2018 godine bilo bez dinara na računima a sada se bahati sa 20 miliona naših para. Nikakve, naravno. Da li građani žele da finansiraju i Kurtu i Murtu ili žele da taj novac upotrebe za mnogo drugih bitnijih stvari kojima bi se poboljšao kvalitet života u našem gradu“.- ističu iz ZAokreta019.

Prema njihovim rečima bahata odnarođena vlast ne razmišlja o građanima, jer kao što smo finansirali estradu, rukometašice, kao sto smo finansirali partijske firme od kojih smo po višestrukoj ceni kupovali rekvizite za bazen, opremu, ukrase, rasvetu, usluge transpota i sve ostalo, tako i sada finansiramo ovaj besmisleni projekat Udruženja AS.

„ZAokret019 će čim bude u prilici oformiti komisiju i proveriti svako ovakvo uzimanje novca iz budžeta, svaki ugovor, svaku nabavku, svaki dogovor. Svako će snositi odgovornost za učinjene nezakonitosti i nesvrsishodno trošenje našeg novca. Mi donosimo promene, pridružite nam se da zajedno stvaramo Zaječar u kome svi lepo i rado žive“. kaže se u saopštenju ZAokreta019.