foto: mondo.rs
Reklame

Stranka Zajedno za Srbiju, Otvorena gradjanska platforma Akcija, inicijativa Ne davimo Beograd i pokret Ekološki ustanak formirali su danas zeleno-levu koalciju „Moramo“, za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore.

Aktivista inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je na današnjem predstavljanju koalicije u beogradskom Dorćol placu da su odlučili da borbu sa ulica presele na institucije i da se unutar njih bore za dalje promene.

„Ovde smo da kažemo da smo sa našim prijateljima iz Ekološkog ustanka, Otvorene gradjanske platforme Akcija, Foruma Roma Srbije, Izborom za našu opštinu, Političkom platformom Solidarnost i Lokalnim frontom da na naredne parlamentarne i gradske izbore izadjemo u programskoj koaliciji koja će zastupati zeleno-leve vrednosti“, rekao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, povezuje ih oscećaj „da možemo i moramo više“ i ocenio da taj osećaj deli sve više gradjana.

„Gradjani i gradjanke različitih političkih orijentacija danas najviše kažu da su zabrinuti zbog kvaliteta svojeg života. Pitaju nas šta sve zajedno možemo da uradimo za naš grad, za našu zemlju. Prilaze nam i birači Srpske napredne stranke (SNS), oni koji su shvatili da ovako ne možemo dalje“, kazao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, zbog tog velikog nezadovoljstva, SNS pred izbore „panično odustaje od projekata koje je planirala da izvede“.

Ocenio je i da su šanse za pobedu u Beogradu velike i istakao u aprilu imaju priliku da od Beograda naprave „zelen, održiv i solidaran grad“.

Izvor: Beta

Reklame