Foto: Glassporta.rs

Sjajna sezona je iza zaječarskog kik-boksera i člana KBK “Fajt tim 019” Aleksandra Milivojevića. Odlične borbe tokom čitave godine obeleženi su vicešampionskom titulom na Prvenstvu Srbije u Beogradu, kao i zlatnom medaljom na Prvenstvu Jugoistočne Srbije u boksu, u kome se prvi put obrobao ove sezone kao član Boks akademije “Zaječar”, piše Glassporta.rs.

Kruna svega bio je nastup na velikoj sceni, najvećoj mogućoj u našoj zemlji tradicionalnom “Megdan” turniru, koji je u nedelju 13. juna održan u Šapcu. Zaječarski kik-bokser Aleksandar Milivojević poražen je na profesionalnom debiju od znatno iskusnijeg borca Igora Nistora iz novosadskog “Warrior Gym-a” na poene. Bile su to odlične tri runde u kategoriji kik-boksera do 86,5 kilograma, u kojima je Milivojević odlično parirao i dokazao da će imati da pokaže i u profesionalnom ringu. Na kraju pobeda je sudijskom odlukom pripala Nistoru, ali zaječarski borac nema razloga za nezadovoljstvo.

“Megdan Fighting” jedna je od najjačih organizacija mešovitih borilačkih veština u regionu, koja godinama sa uspehom organizuje turnire u Srbiji, a na čelu se nalazi Aleksa Balašević, sin preminulog legendarnog kantautora Đorđa Balaševića. Tako je ovog puta nakon novosadskog “Spensa” i beogradske “Arene”, Šabac bio domaćin borbi na otvorenom, a publika je imala priliku da pozdravi i veoma poznatog UFC borca Antonija “Bigfoot” Silvu, koji je poražen prekidom od Porugalca Kventina Domingosa u jednoj od ukupno devet borbi na 9. “Megdanu”.

Tako da je i sam poziv na jednu ovakvu manifestaciju na kojoj su se u svojstvu specijalnih gostiju i sudija pre nekoliko godina našli i takve MMA i K1 legende poput Pitera Aertsa i Ernesta Husta, veliki podstek za dalji napredak i proboj na velikoj sceni Aleksandra Milivojevića. Zaječarski borac je imao veliku podršku u vidu trenera iz Kik-boks kluba “Fajt tim 019” Bobana Stojanovića i Nikole Milenkovića.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame