Foto: Glassporta.rs
Reklame

Zaječarska džudistkinja Ines Kos osvojila je bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije u konkurenciji učenica srednjih škola do 48 kilograma.

Članica Džudo kluba “Akademija Todorović” i učenica Tehničke škole u Zaječaru stigla je do državnog odličja u žestokoj konkurenciji, a ukupno je više od 4.000 džudista u svim kategorijama prodefilovalo parketom voždovačkog centra “Šumice” u Beogradu, piše Glassporta.rs.

Za dlaku je bez medalje ostala njena klupska koleginica Kata Prvanović, koja je zaustavljena u četvrtfinalu, nakon odlično odrađene dve borbe. Andreja Nižnicki, učenik zaječarske Gimnazije poražen je na startu takmičenja, baš kao i mlađani Pavle Dimtrijević, koji je poput Kate Prvanović, nastupao u konkurenciji učenika osnovnih škola.

Prvenstvo Srbije organizovali su Savez za školski sport i Džudo savez Srbije, a takmičenje je organizovano po preporukama Kriznog štaba o merama za suzbijanje i zaštite od širenja zarazne bolesti COVID-19 prilikom održavanja sportskih takmičenja u zatvorenom prostoru.

Izvor: Glassporta.rs