Foto: foto: Miroslav Jovanović, „Facebook“, RTS

Zaječarka Iva Maletić, članica Atletskog kluba „Mladost“ i juniorska reprezentativka Srbije, osvojila je srebrnu medalju u trci na 1500 metara na međunarodnom atletskom takmičenju u Istanbulu.

Juniorska reprezentacija Srbije nadmetala se u subotu 7. marta na svojevrsnom atletskom „Šestomeču“, koji je pored srpske selekcije, okupio i juniorske reprezentativce Francuske, Turske, Belorusije, Ukrajine i Kazahstana.

Ukrajinska reprezentativka osvojila je 1. mesto u trci na 1500 metara, drugo mesto i srebrno odličje pripalo je našoj Ivi Maletić, dok je treće mesto zauzela takmičarka Belorusije.

Podsećamo, sa samo petnaest godina Iva je minule godine postala i šampionka Balkana na 800 metara i reprezentativka Srbije u juniorskoj konkurenciji.

Veliki uspeh je potvrđen i na seniorskom prvenstvu Srbije u Kruševcu održanom minule jeseni, gde je Iva Maletić u konkurenciji mnogo starijih i iskusnijih atletičarki, osvojila drugo mesto u trci na 800 metara, iza reprezentativke Srbije Tamare Salaški. To je sigurno i najveći uspeh zaječarske atletike u poslednje skoro tri decenije.

A evo i dela intervjua, koji je Iva dala RTS-u, koji govori koliko je učenica 2. razreda zaječarske Gimnazije usredsređena na uspeh u „kraljici“ sportova.

„Atletiku treniram od 2011. godine. Roditelji su me odveli na trening kad sam polazila u prvi razred osnovne škole“

„Meni se toliko svidelo, i nastavila sam. Trčanje je jednostavno, to je sada sastavni deo mog života i ja bez trčanja ne mogu.“

Veliki rezultati postižu se isključivo napornim radom. Iva je svakodnevno prva na treninzima.

„Trenutno, mislim da je to što je u reprezentaciji sasvim dovoljno“, naglašava Miodrag Grujić, trener AK Mladost. „Za sada idemo da bude u seniorskoj konkurenciji.“

Ono što treba istaći da je Iva i aktuelna državna šampionka Srbije na 800 metara u konkurenciji učenica srednjih škola, a da je učešće u reprezentaciji Srbije, kruna dugogodišnjeg rada i truda, pre svega njenog samog, zatim njene porodice i matičnog kluba „Mladost“ iz Zaječara.

Juniorska reprezentacija Srbije osvojila je ukupno 15 medalja: jednu zlatnu, deset srebrnih i četiri bronzane na premijeri novog takmičenja „Šestomeča“ koji je održan u subotu 07.marta u Istanbulu.

Izvor: Glas sporta