Foto: Privatna arhiva
Reklame

Ovogodišnji „Čiker MTB maraton 2018“ startovao je u nedelju 24. juna.

Start maratona bio je u Kraljevu, a u proteklih nekoliko dana, uspešno savladavajući predviđene etape, biciklisti su uspeli da stignu do Crne Gore.

Prvog dana maratona iz Kraljeva naši maratonci stigli u Guču, gde je i bio cilj prve etape maratona. Iskoristili su priliku za obilazak i upoznavanje ovog svetski poznatog mestašceta, koje iz godine u godinu privlači sve veći broj turista iz regiona i sveta.

Već sutradan nastavili su svoj put ka Ulcinju, susrećući se usput sa svojim prijateljima i uživajući u lepotama ovog kraja Srbije.

Na putu ka Crnoj Gori i cilju maratona pratilo ih je promenljivo vreme, a neretko su se godišnja doba menjala i u jednom danu.

Kako to biva – sreća se pokazala najvernijim pratiocem hrabrih, pa su kilometre uspešno savladavali bez značajnijih poteškoća. Pripreme, kako fizičke, tako i psihičke, koje su prethodile polasku na „Čiker“ urodile su plodom.

Foto: Đurđevića Tara

Na svom putu do Ulcinja Zaječarci su nakon sedam dana vožnje stigli i do jedne od najvećih svetinja na ovim prostorima- do Manastira Ostrog, gde su na kratko odmorili.

„Čiker“ maraton zvanično se završava 3. jula, kada će učesnici stići u Kraljevo.