Prema rečima pomoćnika gradonačelnika grada Zaječara Milana Stankovića danas je put Beograda krenulo 18 autobusa. Među onima koji su krenuli put prestonice kako bi pozdravili predsednika Putina i predsednika Vučića veliki broj zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama.

Put prestonice danas je iz Zaječara krenulo čak 18 autobusa. Putnici su se, prema ranije dostavljenim instrukcijama, okupili na više lokacija u Zaječaru, a put Beograda svi su krenuli u 10 časova.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, svi putnici su dobili detaljne instrukcije.

Među blizu hiljadu putnika koji su krenuli iz Zaječara kako bi pozdravili predsednike Ruske federacije Vladimira Putina i predsednika Srbije veliki je broj zaposlenih u javnim ustanovama i preduzećima, o čemu svedoči i deo spiska putnika iz jednog od javnih preduzeća.

Postavlja se pitanje na koji način su javna preduzeća obezbedila normalan tok rada i pružanje usluga korisnicima, kada se zna da je iz mnogih ustanova i preduzeća krenulo put Beograda po 30 i više putnika.

Dok smo snimali video materijal o organizovanom polasku autobusa neki od putnika ponašali su se prema našoj ekipi potpuno normalno i pristojno, a bilo je i pogrdnih reči – što, između ostalog, možete pogledati u sledećem videu.

Podnete su prijave Upravnom inspektoru za zaječarski okrug Miladinki Ilić i Inspektoratu za rad Ministarstva rada zapošljavanja i socijalne politike – odeljenje Zaječar.

Prijave su podneli Predrag Stanković i Uglješa Đuričković iz Zaječara. U prijavam se zahteva da se odmah izvrše zakonske radnje.

 

Pojedini putnici ponašali su se prema našoj novinarskoj ekipi potpuno normalno, ali bilo je i onih koji su nam uputili „teške reči“. Kako je izgledalo spontano okupljanje Zaječaraca koji su krenuli put Beograda, možete pogledati u sledećem video materijalu.

Reklame