foto: Slavoljub Sarić

Juče je u Beogradu održan 32.Beogradski maraton a među 8.000 prijavljenih učesnika, trčali su i Zaječarci i to u nikad većem broju.

Mušku ekipu koja je pretrčala ceo maraton činili su:Dragiša Filipović, Milan Miladinović, Goran Sajević, Miloš Simeonović i Branislav Stojanović, dok je Danijela Filipović jedina žena koja je pretrčala ceo maraton.

Polumaraton su trčali : Milan Ignjatović, Marija Trifunović, Suzana Panić i  Miodrag Grujić

Beogradski maraton završen je i ove godine trkom zadovoljstva na 5 kilometara na kojoj je učestvovala porodica Velojić, Miodrag, Gordana, Miloš i Branka.

Kenijski atletičari su briljirali i ove godine osvojivši prva tri mesta.

Pobednik u muškoj konkurenciji je Ajzak Kiprop Ruto 2 sata, 16 minuta i 54 sekunde.Drugi je bio Vinsent Kiplgat Kiptu a treći Benson Kimutai Čeriot.

U ženskoj konkurenciji prva je na cilj stigla Kenijka Džudit Džepton Korir u vremenu 2:45:01.

Kenijski atletičar Džoš Kipruto pobedio je u polumaratonskoj trci rezultatom sat, sedam minuta i 12 sekundi. Drugo mesto zauzeo je domaći takmičar Milan Mitrović a treće Švajcarac Fejb Dauns.

Hrvatska atletičarka Matea Parlov pobedila je u polumaratonskoj trci sa vremnom 1 sat, 14 minuta, 33 sekunde, druga je bila Kenijka Karoline Čereno a treća kroz cilj prošla je Teodora Simović iz Srbije.

Promoter ovogodišnjeg maratona bio je legendarni Kenijac Pol Tergat.