Reklame

Zaječarac Žika Branković, povodom nastupajuće dečije slave – Svetog Save, poželeo je da ulepša bolničke dane deci oboleloj od najteže bolesti – raka, tako što će sav prihod od prodaje knjige „Od ponora do Himalaja“ biti uplaćen Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti – NURDOR.

On je kazao za portal Glas Zaječara da kada je pre tri godine odlučio da napiše ovu knjigu, bio je to ambiciozni poduhvat opterećen strahom da ona ne postane spisak lepih mesta širom sveta koje je on posetio, i da to ne bude njegovo hvalisanje.

„Želeo sam da to bude samo moja iskrena ispovest. Moja želja da na ovaj način uspostavim emocionalnu komunikaciju, sa ljudima obolelim od najteže bolesti, da im pružim utehu i pošaljem poruku da za ozdravljenje uvek ima nade, samo se ne treba predavati. Trudio sam se da kritički i realno prikažem sopstvena postgnuća ne zanemarujući sve moje slabosti. Bilo je mnogo оduševljenja i straha. Oduševljenja jer sam izabrao da obolelima od opake maligne bolesti, od koje se sve više umire, pružim svoje iskustvo i nadu da se rak može pobediti. Strah da neću moći realno da tumačim svoje uspehe i neuspehe. Da neću na najbolji način da izrazim rečima sve svojie slabosti i muke i time izazovem sažaljenje i neuspeh u osnovnoj želji da bolesnima ova knjiga pružu dokazanu nadu da ne treba se predavati i odustati. Da čitaoci ne shvate da sam postavljao visoke ciljeve u svojim planovima i da će ih to odbiti. Trudio sam se da moji životni ciljevi budu ostvarljivi i iskreni. Mislim da sam u tome uspeo“.- istakao je za portal Glas Zaječara, planinar, i autor knjige Žika Branković.

KAKO KUPITI KNJIGU?

Knjigu “Od ponora do Himalaja” po ceni od 600,00 dinara, možete kupiti na više načina:

1. Naručivanje putem Messingera na adresu Zika Brankovic

2. Narudžbinom preko e-maila: zivbrankovic@gmail.com

3. Naručivanje putem SMS-a na broj 065/4271000

Potrebno je da na jedan od načina pošaljete sledeće podatke: Ime i prezime, adresu, mesto i poštanski broj, broj mobilnog telefona i broj primeraka knjige. Koji god način poručivanja da izaberete knjiga će vam biti isporučene brzom poštom Post express u roku od 1 do 3 radinih dana.