Foto: Glassporta.rs
Reklame

Najjači čovek u Srbiji ponovo je Vladimir Bulatović, koji je na “Gran pri” kupu u Zaječaru, pokazao zašto je već godinama najbolji takmičar u Srbiji. Rođeni Kikinđanin pobednik je takmičenja „Grand Prix” Zaječara – Najjači čovek Srbije”, koje se drugu godinu zaredom održava u Zaječaru. Učestvovalo je devet takmičara, koji su se nadmetali u šest disciplina – vučenju kamiona, prevrtanju gume, nošenju kofera težine 250 kilograma, podizanju balvana i piramidi, kao i nošenju džaka, piše Glassporta.rs.

Predsednik Strongmen saveza Srbije Zoran Stojić, naglasio je da je publika u Zaječaru imala prilike da prisustvuje pravom spektaklu.

„Drago mi je da je Zaječar mogao da vidi na delu prave šampione, takmičare koji su osvajali medalje u raznim sportovima. Zahvaljujem se gradskoj upravi Zaječar i Sportskom savezu na odličnoj organizaciji, a nadam se da ćemo sledeće godine ugostiti najbolje takmičare iz regiona i organizovati “Balkanski kup”, najavljuje nove manifestacije prvi čovek srpskog Strongmen saveza.

Grad Zaječar će uvek stajati iza ovakvih manifestacija, koji na pravi način promovišu kako Zaječar, tako i sport, istakao je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

„Drugi put biramo najjačeg čoveka Srbije u Zaječaru. Ovo je specifično takmičenje, jer ima dosta tih zahtevnih disciplina, ali pokazali smo još jednom da smo spremni da ugostimo i organizujemo ovako veliko takmičenje, poručio je Stanković.

Drugu godinu zaredom organizator „Grand Prix” kupa Zaječar je Sportsko udruženje “Gym Xtreme” iz Zaječara, inače jedna od mlađih članica Sportskog saveza grada na Timoku, koja sem “strongmen” takmičenja, beleži odlične rezultate u bodibildingu i bodifitnesu.

„Najatraktivnija disciplina takmičenja bila je svakako vučenje kamiona. Zahvaljujemo se svim sponzorima, pre svega “Tehnomediji” koja je sem novčane ponoći obezbedila i kamion za tu disciplinu, kao i svim ostalim sponzorima kao što su Motel restoran “Beba” i drugi”, istakla je Marija Marković Ilić, potpredsednik kluba “Gym Xtreme” Zaječar.

Izvor: Glassporta.rs