Trka seniorki, foto: Glas Zaječara

Zaječar je danas preuzeo vođstvo u velikoj kros seriji „RTS“-a. Ukupno 2171 takmičar prošao je kroz cilj u 27 održanih trka. U trci seniorki pobedu je odnela Teodora Simović, ispred Kenijki Jepčirčir Korir i Rut Matebo. U trci seniora pobedu odneo Hilari Kiptum.

Zaječar je danas bio domaćin treće trke velike kros serije „RTS“-a. Na hipodromu podno Kraljevice održano je ukupno 27 trka u kojima je učešće uzelo 2171 takmičara, čime je  Zaječar preuzeo vođstvo u ovogodišnjoj seriji.

Najviše pažnje priuvkla je trka seniorki i seniora na 3000, odnosno 5000 metara.

Pobdnice trke seniorki, foto: Glas Zaječara

U trci seniorki na 3000 m pobedila je, baš kao i u Somboru, Novopazarka Teodora Simović, ispred Kenijki Jepčirčir Korir i Rut Matebo.

Pobednici trke seniora, foto: Glas Zaječara

Kod seniora na 5000 m Kenijci osvojili prvo i drugo mesto, Hilari Kiptum i Vajklif Kipkorir, dok je treće pripalo Novopazarcu Elzanu Bibiću.

Elzan Bibić, foto: Glas Zaječara

„Trka je bila brza, po mom ukusu, ali danas nije bio moj dan. Imao sam malo zdravstvenih problema sa grlom, ali biće bolje. “ – izjavio je Elzan Bibić za „Glas Zaječara“

Hilar Kiptum Kimaijo, foto: Glas Zaječara

„Zahvaljujem se organizatorima. Učestvujem po drugi put. Trka je bila dobra i uživao sam u trci.“ – izjavio je Hilari Kiptum Kimaijo za „Glas Zaječara“

Kros serija se završava sledeće subote, 26.10, u Šapcu, i važiće i kao državno prvenstvo.