Foto: Glas Zaječara
Reklame

Grad Zaječar se danas pridružio manifestaciji „Sportski izazov“ u kojoj je našem gradu protivnik bio Pirot. Naš grad je danas bio bolji pošto je u pomenutoj manifestaciji imao više učesnika, 6.624 građana, što čini 11,14% od ukupnog broja stanovništva, dok je u Pirotu učestvovalo 5.964 građana, što čini 10,29% od ukupnog broja.

Foto: Glas Zaječara

Manifestacija „Sportski izazov“ za cilj ima da građane Srbije podstakne na redovno bavljenje sportom, i promociju zdravog načina života.

Manifestaciju je otvorio Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika zadužen za sport, koji je istakao da je veoma važno da se stalno radi na podizanju sveti koliko je fizička aktivnost važna, što je i sam cilj ovog sportskog nadmetanja između dva grada.

„Grad Zaječar je grad sporta i ja to sa zadovoljstvom uvek ističem. Ova manifestacija jeste cilj da privuče još više mladih da se bave sportom. U našem gradu imamo sve bolje uslove kada je u pitanju sport.

Sportska infrastruktura je sve bolja i u ovoj godini imali smo niz sportskih manifestacija. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu koji je prepoznao Zaječar kao grad koji ulaže u sport i već drugi put organizuje ovu manifestaciju u našem gradu“, kazao je Stanković.

Milan Miljković, sekretar šahovskog kluba Zaječar kaže da je njihov klub uzeo učešće u ovoj manifestaciji kao i prošle godine.

Milan Miljković

„Mi smo uzeli učešće kao i prošle godine. Naši šahisti su danas ovde“.

Buca Tošić trener Odbojkaškog kluba „Zaječar“ kaže da kada god su akcije ovakvog tipa njihov klub uvek uzima učešće.

Buca Tošić

„Uvek kada su ovakve manifestacije, mi prvi uzimamo učešće. Došla su deca iz svih škola, naše omladinke, da pokažemo kako je odbojka divan sport“.

Vučković Milan trener odbojkaškog kluba Timok kaže da je cilj ove akcije zbližavanje dece sa odbojkom.

Milan Vučković

„U našem klubu ima više od sto detata, podeljenih u raznim kategorijama. Danas smo ovde da decu zbližimo sa odbojkom“.

Petrović Saša iz teniskog kluba AS Timok kaže da su učešće u ovoj manifestaciji sa zadovoljstvom.

Petrović Saša

„Naš klub u poslednje vreme postiže zapažene rezultate, Interesovanje za tenisom je veliko u našem gradu. Pogledajte danas lica naše dece koliko su oduševljena“.

Nikola Dišković iz Sambo kluba kaže da je velika stvar što se danas vrši promocija sporta i našeg grada na ovaj način.

Nikola Dišković

„Drago mi je što je ovoliko dece uzelo učešće u ovoj manifestaciji. Naš klub uskoru slavi 50 godina postojanja. Drago mi je što smo ovde“.

Petar Vidanović košarkaški trener kaže da je današnja manifestacija bitna za razvoj dece i shvatanje sporta.

Petar Vidanović

„Ovde koliko vidim nije samo košarka, ima i drugih sportova, i što su deca zainteresovana. Sport je dobar za mlade. U našem klubu ima oko 200 polaznika“.

Evropska nedelja sporta trajaće do 30. septembra i tokom čitave nedelje u više od deset gradova u Srbiji planirani su različiti sportski događaji koji za cilj imaju promociju zdravog života i podizanje svesti građana o značaju bavljenja fizičkim aktivnostima bez obzira na godine i fizičku spremnost.