Danas je u Osnovnom sudu u Zaječaru okrivljeni Petar Stojković, zbog pretnji dopisniku Danasa iz Zaječara, osuđen prvostepeno na osam meseci zatvora u kućnim uslovima, uz zabranu prilaska oštećenom tri godine.

Predrag Stanković, punomoćnik oštećenog Miljka Stojanovića, kaže za Danas da je Osnovni sud u Zaječaru zaključio glavni pretres, i da su završne reči imali tužilac i on kao punomoćnik oštećenog, i naravno branilac okrivljenog.

“Zatim je sud izrekao svoju presudu u konkretnom krivičnom predmetu, i doneo odluku da se okrivljeni Petar Stojković osudi na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci koja će se izvršiti u kućnim uslovima, uz meru bezbednosti zabrane prilaska oštećenom u vremenskom period u trajanju od tri godine”.

Kako je Stanković istakao, na ovu presudu, pravo žalbe ima, kako Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, tako i on kao punomoćnik u delu koji se odnosi na trškove, a branilac iz svih dozvoljenih razloga.

Stanković ističe i to da je predviđena kazna prilagođena težini izvršenog krivičnog dela te da se istom može postići kako specijalna tako i generalna prevencija.

Podsećamo, novinar Danasa Miljko Stojanović, nakon objavljivanja teksta o Ukrajincu koji je izbegao iz Lavova, dobio je niz pretećih i uvredljivih poruka i komentara na društvenoj mreži Fejsbuk.

Tu je, uz mnogobrojne uvrede, Stojanoviću poručeno da, ukoliko ne obriše screenshot koji je objavio na svom fejsbuk profilu, „policija može samo da dođe da ga popiše“, dok je Ukrajinac o kom je pisao okarakterisan kao „nacista“ i optužen da „podržava Nato, Oluju i ostale akcije usmerene protiv Srbije“.

Izvor: Danas

Reklame