Foto: Glassporta.rs

Sportski savez grada Zaječara bio je jedan od pionira i prvih organizatora kvalifikacija za veliko finale Seoskih sportskih igara. Od tada do danas pređen je veliki put, pa ne treba da čudi što se od šest učesnika 2019. godine stiglo do 34, koliko ih je učestvovalo u prošlogodišnjem izdanju Seoskih igara Sportskog saveza Srbije, piše Glassporta.rs.

Sportski savez grada Zaječara uputio je javni poziv svim zainteresovanim mesnim zajednicama sa teritorije grada Zaječara da se do 5. aprila izjasne o učešću na ovom prestižnom takmičenju, koje će prema preliminarnom planu u gradu na Timoku biti održano 11. juna.

„Neophodno je da predstavnici mesnih zajednica potvrde svoje učešće bilo putem maila sportski.savez.zajecar@gmail.com ili lično u prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara u Hajduk Veljkovoj broj 5“, istakao je za „Glas sporta“ Igor Božinović, generalni sekretar zaječarske „kuće sporta“.

Pored standarnih deset disciplina, koje su obuhvatale mali fudbal, odbojku, skok u dalj iz mesta, poligon spretnosti, narodno rvanje, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, šah i obaranje ruku, minule godine uvedena je i 11. disciplina – trka u džaku.

Podsećamo, ekipa Grljana četvorostruki je uzastopni pobednik Seoskih igara u Zaječaru, a zahvaljujući sjajnim rezultatima bila je i sva četiri puta učesnik velikog državnog finala. Minule dve godine Grljanci su stizali do 3. mesta u Srbiji, a za samo jedan bod u generalnom plasmanu izmakla im je i glavna nagrada Sportskog saveza Srbije, komletno uređen teren za mali fudbal i rukomet.

Izvor: Glassporta

Reklame