Aktivisti kruže sa spiskovima oko biračkog mesta, foto: Glas Zaječara

Prilikom pripreme priloga o glasanju na biračkom mestu broj 2 u Zaječaru novinar portala „Glas Zaječara“ susreo se sa aktivistima koji su sa spiskovima obilazili oko biračkog mesta. Prema rečima jednog od aktivista oni proveravau da li su ljudi glasali, ali ne i za koga su glasali.

 

Novinar portala „Glas Zaječara“ Miljko Stojanović prilikom pripreme priloga o glasasnju na biračkom mestu broj 2 u Zaječaru susreo se sa aktivistima koji su sa spiskovma obilazili oko biračkog mesta.

Aktivisti kruže sa spiskovima oko biračkog mesta, foto: Glas Zaječara

Miljko Stojanović upitao je aktiviste zašto sa biračkim spiskom obilaze oko biračkog mesta i zovu ljude, na šta je jedan od aktivista odgovorio da nije reč o biračkom spisku. Stojanović je nastavio da insistira na odgovoru u čije ime to rade, odnosno šta rade, nakon čega mu se jedan od aktivista ponovo  obratio i zapretio da će mu razbiti telefon.

Miljko Stojanović, novinar portala „Glas Zaječara, (drugi sa leva) foto: Printscreen / privatna arhiva

„Nakon izrečenih pretnji, kazao sam da ću se obratiti policiji, posle čega mi je aktivista prišao i kazao da ugasim telefon i obrišem snimak, i ujedno me probao da mi pojasni zašto sa  spiskovima obilazi oko biračkog mesta.“ – izjavio je Miljko Stojanović

Aktivista je Stojanoviću rekao da, o čemu svedoči i video zapis, obilazi biračko mesto kako bi pomogao prijatelju, te da će zove ljude da glasaju, već samo proverava da li su glasali. U čije ime to radi, i za čiji račun – nije želeo da kaže.

„Stani, dođi ovamo da ti pokažem, spusti telefon da ti pokažem nešto. Ugasi ga da da ti pokažem nešto. Ja sam izašao da glasam i ovo ne radim za politiku, ovo radim za drugara. Znači, da uzmeš taj snimak da izbrišeš,da se ne svađamo. Ja sam protiv ovoga. Ne zovemo ljude, mi samo proveravamo da l su bili da glasaju. Ne pitamo za koga, to nas ne interesuje. Jesi čuo malopre šta sam ti rekao, radim za drugara, da bi ušao u skupštinu, da bi mogo da doprinese nešto kraju. Nebitno koji drugar.“ – kazao je aktivista

Susret novinara Miljka Stojanovića sa aktivistima možete pogledati u video prilogu ispod.

Reklame