Foto: Zajecaronline

U prepunoj sali zaječarskog pozorišta sinoć je odigrana premijera predstave za decu Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ MALA SIRENA, po tekstu i u režiji Želja Hubača.

U ovom divnom pozorišnom komadu podjednako su uživali mališani i njihovi stariji pratioci koji su gromkim aplauzom nagradili zaječarske glumce. Sudeći prema reakciji publike, predstava će imati dug život.

Prema rečima autora i reditelja Željka Hubača „Mala sirena“ je priča o žrtvi koju smo spremni da damo zarad ljubavi.

„Danas je priča o ljubavi koja traži žrtvu postala nerealna mladim ljudima, kao što je i bajka izašla iz njihovog svakodnevnog života. Zato pozorište ima vrlo važan zadatak, da bajku vrati u dečiju svakodnevicu, ali vodeći računa o tome da se današnja deca razlikuju od one od pre dvadeset, trideset, četrdeset godina. Zato je ova „Mala sirena“ rađena kao mešavina različitih žanrova bliskih današnjoj deci. Ona je i komedija i melodrama. Trudili smo se da ovom predstavom, učinimo ovu Andersenovu bajku još zanimljivijom a da sa druge strane ne odstupimo od onoga što je osnovni literarni predložak,“ ističe Hubač.

Sala zaječarskog teatra sinoć je, nažalost, bila pretesna da primi sve zainteresovane gledaoce. Repriza ove prelepe predstave za decu je već u ponedeljak 7. novembra u 19.00h.

Reklame