Centar grada je pust, foto: Glas Zaječara
Reklame

Grad Zaječar je obavio javnu nabavku 150 novih, ugradnih, kanti za smeće, za stubove javne rasvete i kandelabere, koje ovih dana, radnici JKSP “Zaječar”, postavljaju u centralnim gradskim ulicama.

Jedan od problema sa kojima se građani i posetioci Zaječara svakodnevno suočavaju je manjak kanti za odlaganje otpadaka. U više gradskih ulica kao i na glavnom gradskom trgu biće postavljeno 150 kanti, a tokom naredne godine planira se nabavka još najmanje 300 kanti.

Kante, su postavljene ili će biti postavljene u sledećim ulicama: Čupićeva, Ljube Nešića, Nikole Pašića, Svetozara Markovića, Hajduk Veljkova, Krfska, Dositejeva, Miloša Velikog, Timočke bune, Knjeginje Ljubice, Prizrenska i Kumanovska. Kante će biti postavljene i na graskom trgu. Ukupna vrednost obezbeđenih kanti za smeće je 1.725.000 dinara.

„Grad planira da u narednoj godini obezbedi još najmanje 300 ovakvih kanti za otpadke za ostale delove grada dok će radnici JKSP “Zaječar” (bravarska radionica) izvršiti popravku i reparaciju skinutih, starih, kanti sa ovih lokacija i postaviti ih u rubna naselja našeg grada.
Molimo sugrađane da čuvaju i ne oštećuju našu, zajedničku, imovinu. Čistoća našeg grada je naše ogledalo.“ – navodi se u objavi gradonačelnika Zaječara Boška Ničića