Foto: Pixabay
Reklame

Do danas u podne za 100 evra pomoći države prijavilo se 822.895 mladih, kažu za Danas u Ministarstvu finansija.

Samo za prvih 18 sati otkad je omogućena prijava na sajtu Uprave za trezor prijavilo se pola miliona onih između 16 i 29 godina starosti, kojima je ova pomoć i namenjena, navodi Danas.

Pravo na ovu vrstu pomoći države, kako je na svom Instagram profilu napisao ministar finansija Siniša Mali, a nama danas potvrdilo i Ministarstvo ima otprilike milion građana.

Pravo na prijavu koja traje do 30. januara imaju svi oni koji su 13. januara ove godine napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina.

Svi koji ispunjavaju uslove mogu da se prijave elektronski, preko portala Uprave za trezor, a Mali je rekao i da je proces prijavljivanja jednostavan, odnosno da traje 45 sekundi.

„Broj lične karte, JMBG i iz opadajućeg menija birate banku u koju želite da vam se uplati taj novac. Ako nemate račun u banci birate samo banku, a mi ćemo namenski račun otvoriti u toj banci za vas i nakon toga kada država isplati 100 evra sa ličnom kartom, svojim dokumentom odete i podignete taj novac“, rekao je Mali.

Novac bi trebalo da bude isplaćen od 1. do 3. februara.

Izvor: N1