foto:Beta

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je policija „zaustavila“ više organizovanih grupa koje su, kako je rekao, planirale da izazovu nemire tokom proteklih izbora.

Vulin je kazao i da je uoči izbora policija „zamolila“ neke ljude da ne ulaze na teritoriju Srbije.

„Policija je zaustavila više lica organizovanih u grupe, koji su imali od baklji do drugih predmeta koje su mogli da iskoriste za izazivanje nereda. Protesti su jedno, ali grupe koje nose takve stvari su nešto drugo“, rekao je ministar za televiziju Pink.

Vulin je naveo i da je policija reagovala na svaku prijavu o navodnim nepravilnostima na biračkim mestima.

„Nema prijave na koju nismo reagovali čak i kada smo videli da se to radi namerno“, rekao je ministar i ocenio da su izbori protekli „besprekorno“ i da nije bilo „nijedne ozbiljnije primedbe“ na tok izbornog procesa.

Vulin je izjavio i da Aleksandar Vučić, koji je u nedelju ponovo izabran za predsednika Srbije, „nije učestvovao“ u predizbornoj kampanji već da se „isključivo bavio državom“.

Ministar je ocenio da je Vučić državnik i da je „prevazišao nivo političara“.

„On nije učestvovao u kampanji, isključivo se bavio državom Srbijom, položajem Srba gde god da su“, rekao je Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista, koalicionog partnera Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS).

Vulin je ocenio da bi se SNS suočila sa „velikim problemima“ ukoliko dozvoli da Vučić više ne bude na čelu stranke.

„Samo kad ima Aleksandra Vučića na čelu, SNS ima kapacitet da okupi sve. Zato bi bila istorijska greška ako bi napustio SNS“, ocenio je Vulin.

Izvor: N1

Reklame