Foto: Insajder
Reklame

Do februara će penzije biti povećane pet odsto, a svaki penzioner u Srbiji će u februaru dobiti još 20.000 dinara državne pomoći, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na RTS-u.

„Mala je reč da je Srbija napredovala. Stopa rasta u drugom kvartalu je 13,4 odsto. Bićemo u prve tri zemlje u Evropi. Ja sam večeras došao da kažem da od 20. do 22. septembra isplaćujemo po 50 evra svim penzionerima“, rekao je Vučić.

Nakon toga, prema Vučićevim rečima, sredinom novembra sledi po 30 evra njima i svim ostalim građanima, pre svetog Nikole i onih dodatnih 20 evra za ostale građane.

„Cilj je da minimalac u Srbiji bude 35.000 dinara do početka naredne godine“, dodao je on.

Treba još toga uraditi da bi se ostvario Otvoreni Balkan

„Otvoreni Balkan je istorijski potez, ali ostaje pitanje da li će uspeti da se sprovede u delo. Moramo da usaglasimo pdv sistem, ali i da dajemo druge informacije drugim dvema zemalja da bismo omogućili ljudima da kad idu u Severnu Makedoniju i Albaniju ne vide nijednu granicu. Potrebno je uraditi još milion stvari“, naveo je Vučić.

On je rekao da su otvorena vrata za sve iz regiona za saradnju.

„Ko god želi je dobrodošao, ali se pitam kako će neko u Sarajevu ili Podgorici da objasni kako to da mi nemamo nijednu granicu, a oni sa kamionom lubenica čekaju na granicama po više sati i kada stignu te lubenice više nisu lubenice“, objasnio je Vučić.

Vučić: Vranje uskoro najmoderniji grad u Srbiji

Vučić je gostujući na RTS-u rekao da je u Vranju mnogo toga već urađeno, a da će to uskoro biti najmoderniji grad u Srbiji.

„U Vranju smo mnogo toga uradili. Od Junka u kojem sada radi 1.700 ljudi, do Vranjske banje koja je doživela potpuni oporavak, do odlične vinarije u Vranju i infrastrukturnih objekata. Važno je da problem sa Geoksom rešimo brzo i ceo moj tim radi na tome“, rekao je on.

Vučić spreman da se „unizi i ode na poligraf“

U slučaju Belivuk nije bilo uključivanja FBI, već samo naše službe, istakao je Vučić i rekao da su ti ljudi junaci.

„U prvo vreme me je bilo sramota da odgovaram na sve optužbe tih ljudi, koji tvrde da nikoga nisu ubili“ rekao je Vučić i dodao da će podneti prijavu protiv sebe, da će naći svog čoveka koji će ih prijaviti.

„Spreman sam sebe da unizim i da odem na poligraf“, poručio je Vučić.

On je dodao da mnogi Srbima „sole pamet“ o demokratiji, a ne postoji nijedna druga zemlja u kojoj početkom osmog meseca u godini nije postojao nijedan pokušaj mafijaškog ubistva.

Izvor: Danas