Aleksandar Vučić, foto: TV Prva/Danas
Reklame


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nije čuo za izjavu predsednika Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS) Jovana Despotovića da će struja da poskupi od 20 do 40 odsto i da nadležni u EPS-u treba da se bave „svojim poslom“, a ne politikom.

„Nisam znao da se oni (nadležni u EPS-u) bave politikom, nek’ se oni bave remontima, nabavkom mašina, neka se potrude da kopaju više uglja, a ne da se bave politikom“, rekao je Vučić u Davosu za TV Pink.

On je dodao da će zbog takvih izjava tražiti od EPS-a da svakog dana izdaju saopštenja.

Predsednik je naglasio da će poskupljenja biti onda kada Srbija to bude mogla da izdrži.

Takodje je rekao da ne smatra da Srbija treba da uvodi vanredno stanje, kao što je danas najavila Madjarska.

„Madjarska je uvela vanredno stanje zbog bezbednosti, snabdevanja, enegrenata. Ja ne mislim da mi treba da uvodimo vanredno stanje, ali moramo da radimo“, kazao je Vučić.

On je ocenio da svaki odgovaran čovek uvek brine i da je „briga skopčana sa odgovornošću“.

Predsednik je ponovio da država ima dovoljno šećera.

Vučić: U Davosu se Ukrajina nadvila nad svim temama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, na kojem od danas učestvuje, ukrajinska tema nadvila nad svim drugim temama i da svi govore u okviru ukrajinske krize.

On je u izjavi srpskim medijima rekao da je Davos nekada bio mesto gde su mogla da se čuju različita viđenja, a sada je „obojen ukrajinskim bojama“, i da ne misli da postoji raspoloženje da se saslušaju drugačiji stavovi, pa i po pitanju Ukrajine.

Vučić je naveo da u tom kontekstu svi govore o tri elementa, a to su energenti, hrana i održivost, i dodao da će kriza u celoj Evropi biti sve teža i teža.

Rekao je da je razgovarao sa mnogo ljudi, među kojima su premijeri Luksemburga, Lihtenštajna i Španije, sa mnogim afričkim i azijskim liderima i da svi dele zabrinutost i gledaju kako da pronađu rešenje za probleme svojih zemalja, među kojima je i snabdevanje energentima.

Na pitanje kakav dijalog očekuje na sutrašnjem sastanku sa liderima Zapadnog Balkana, Vučić je rekao da očekuje da će Aljbin Kurti da iznosi teške optužbe na račun Srbije, a da će on da „odgovori žestoko“.

Dodao je da u Srbiji ima problema u trgovini, jer je država zaštitila cenu šećera po kilogramu. Rekao je da je država razgovarala sa šećeranama i trgovinskim lancima. Vučić je rekao da će država rešiti sve probleme i da će građani Srbije imati mirnu zimu.

Izvor: Beta

Reklame