Aleksandar Vučić, foto: TV Prva/Danas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da službe bezbednosti danas poseduju mnogo više informacija o navodnom planu za njegovo ubistvo prilikom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, o čemu je na sudjenju kriminalnoj organizaciji Veljka Belivuka pričao okrivljeni-saradnik Srdjan Lalić.

„Mi sada imamo mnogo više podataka, imamo nove pakete sa telefona. Delove gde počinju da govore o ubistvu i napadu na mene. Znamo ko su lica koja su trebalo da učestvuju u izvršenju, u prvom i kasnijim pokušajima“, rekao je Vučić novinarima u Predsedništvu, nakon dodele odlikovanja bivšim predstavnicima kosovske policije na severu pokrajine.

On je rekao da, uprkos tim saznanjima, nije želeo da prilikom otkrivanja spomenika nosi pancir i da to neće činiti ni ubuduće.

„Dok sam živ neću nositi pancir. A mafiju, kao što sam obećao, pobedjujemo. Glavu smo dobrim delom odsekli, ali ima još nervnih završetaka i problema sa kojima se suočavamo“, rekao je on.

Vučić je izrazio sumnju da će neko da mu uputi izvinjenje zbog toga što mu nisu verovali da su pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka planirali da ga ubiju.

„Da li se neko izvinio za tri godine laži o Jovanjici? Niko drugi u Srbiji nije klevetan na dnevnom nivou kao što je to doživela moja porodica. I kada se to dokazalo kao notorna laž, kada je to sudski presudjeno, nije bilo ni: ‘Izvinite'“, rekao je on.

Okrivljeni-saradnik Srdjan Lalić izjavio je u utorak pred Specijalnim sudom u Beogradu, gde se sudi pripadnicima klana Veljka Belivuka, da je ta grupa planirala atenat na Vučića, naročito nakon što je srpski predsednik najavio „rat mafiji“.

Prema njegovoj tvrdnji, vodja kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer za te potrebe je obezbedio pet miliona evra, kojima je trebalo da se omogući smena aktuelne vlasti u Srbiji i instaliranje strukture koja bi radila u korist klana.

Izvor: Beta

Reklame