Povodom „nakaradnog performansa“ kojim su na „najgori mogući način“ prikazana obeležja institucije u koju srpski narod ima najviše poverenja, oglasio se Vojni sindkat Srbije sa objavom koju prenosimo u celosti.

Foto: Vojni sindikat Srbije

„Na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, bili smo svedoci izvrgavanju ruglu uniforme slavne srpske vojske i njenih simbola. Učesnici ovog nakaradnog performansa na najgori mogući način prikazali su obeležja institucije u koju srpski narod ima najviše poverenja.

U moralne vrednosti učesnika „Farme“ i sličnih rijalitija ne bismo da ulazimo, mada smo unazad nekoliko godina upoznati sa njihovim bliskim kontaktima sa podzemljem i prostitucijom, i sad smo doživeli da naše vojnike upoređuju upravo sa takvima. Ovaj presedan duboko zadire u odgovornost onih iz Vojske Srbije, koji su promiskuitetnim licima omogućili da dobiju vojne uniforme sa sve zvaničnim oznakama Vojske Srbije.

Upravni odbor Vojnog sindikata Srbije podneće krivičnu prijavu protiv N. N. lica i ujedno pozivamo Vojnu policiju i nadležnog javnog tužioca da preduzmu sve zakonske mere po članu 329. Krivičnog zakonika kojim je propisano kao krivično delo „neovlašćeno nošenje znaka vojnog lica“ i kojim je zaprećena kazna do tri godine zatvora. Takođe, zakonom o Vojsci Srbije članom 23. zabranjeno je isticanje i nošenje simbola i obeležja VS na način kojim bi se narušio ugled vojske.

Način na koji se u ovom rijaliti programu nosi vojna uniforma nikako ne imponuje pripadnicima Vojske Srbije a verujemo ni generalima koje ovde porede sa izvesnim Mikijem i zato u ovom slučaju onaj ko je omogućio ovakvim zloupotrebu uniforme Vojske Srbije mora da bude pozvan na odgovornost. Pozivamo RRA da preduzmu mere da se sa brukanjem Vojske Srbije odmah prekine.“

Foto: Printscreen
Reklame