foto: mondo.rs

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao je za 17. decembar izbore za odbornike skupština 65 gradova i opština u Srbiji.

Orlić je po raspisivanju izbora pozvao sve građane i političke aktere da uzmu učešće na njima.

„Da na njima svi zajedno, kao društvo, pokažemo pun demokratski kapacitet, da ga učinimo još snažnijim, da u kampanji govorimo o programima, da uz sve međusobne razlike pokažemo da smo u stanju da da to radimo na dostojanstven i pristojan način, da pokažemo svest da pitanje kako ljudi žive nije ni igra ni zabava, već težak, ozbiljan posao koji zahteva maksimalnu ozbiljnost“, poručio je Orlić.

Predsednik parlamenta izrazio je nadu da će se građani na izborima opredeljivati upravo na osnovu iznetih planova i programa, i dodao kako nema sumnje da će izabrati najbolje.

„Oni koji znače bolju budućnost, rezultate na ponos svima, i dalji napredak, a da će neprikosnovenu volju građana poštovati svi učesnici, zato što je volja naroda svetinja“, kazao je Orlić i dodao:

„Zato neka pobede najbolji i neka su nam svima srećni ovi izbori!“

Podsetimo, Vlada Srbije je prethodno, u ponedeljak, 30. oktobra donela odluke o raspuštanju Skupštine Beograda i obrazovanju privremenog organa, a iste odluke donete su za još 64 lokalne samouprave u Srbiji.

Odluke o raspuštanju skupština gradova donete su za Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Novi Pazar, Pirot, Vranje, Leskovac, Loznicu, Prokuplje, Smederevo, Šabac, kao i za skupštine opština Brus, Varvarin, Veliku Planu, Veliko Gradište, Vladimirce, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Despotovac, Dimitrovgrad, Doljevac, Žabare, Žagubicu, Žitorađu, Knić, Koceljevu, Krupanj, Kuršumliju, Kučevo, Lapovo, Lebane, Ljig, Ljuboviju, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđu, Merošinu, Osečinu, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Požegu, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Raču, Rekovac, Sokobanju, Topolu, Trgovište, Trstenik, Ćićevac, Ćupriju, Ub, Crnu Travu, Aleksandrovac, Babupnicu, Batočinu, Belu Palanku, Blace, Bogatić i Bojnik.

Izvor: N1

Reklame