Foto: http://sandzakpress.net

Učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“, K.K. (13), koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, K.K. je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu dečaka V.K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Prethodno su na licu mesta uviđaj obavili dežurni zamenici javnog tužioca Odeljenja za opšti kriminal i Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi lekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.

Takođe je, kako navode iz Višeg javnog tužilaštva, naloženo da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih psihoaktivnih supstanci.

Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog zločina.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje ime i u ime celog kolektiva VJT izrazio je ovom prilikom najiskrenije saučešće porodicama nastradale dece i radnika škole, navedeno je u saopštenju.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros o oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda.

Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni a napadač je uhapšen.

Izvor: Beta

Reklame