Vikend za nama protekao je u odličnom nastupu borilačkih klubova iz Zaječara, koji su sa dva prestižna turnira doneli u grad na Timoku ukupno pet medalja. Dve su osvojili članovi Džudo kluba „Akademija Todorović“, dok su tri odličja delo Gradskog karate kluba „Zaječar“, piše Glassporta.rs.

Takmičari Džudo kluba „Akademija Todorović“ učestvovali su 12. maja na međunarodnom turniru „Jagodina Open 2024“ i u konkurenciji više od 300 učesnika iz različitih zemalja osvojili dve medalje. Petar Jovančev je u kategoriji do 50 kilograma poražen tek u finalu. čime je stigao do srebra, dok je Petar Petković osvojio bronzano odličje u konkurenciji takmičara do 42 kilograma.

Gradski karate klub „Zaječar“ osvojio je tri medalje na Međunarodnom turniru „Mladost 2024“ u Pančevu u organizaciji Karate federacije Srbije. Učestvovalo je 350 takmičara iz karate klubova širom Srbije sa gostima iz Rumunije i Bosne i Hercegovine. Zaječarci su nastupili sa troje takmičara u katama i ostvarili sledeće rezultate:

Danica Ilić 2016. godište u katama treće mesto
Dušan Milojković 2014. godište u katama treće mesto
Sofija Ćirić 2015. godište u katama treće mesto

Zaječarske karatiste krajem meseca očekuje novi izazov i nastup na turniru u Beogradu, dok je početak juna rezervisan za takmičenje u Vrnjačkoj Banji.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame