U Zaječaru će uskoro biti održan prvi međunarodni turnir u mini fudbalu „Balkan kup Zaječar 2020“. Na turniru će nastupiti ekipe iz Bugarske kao i tri iz Srbije. Organizatori kažu da je sve spremno za pravi fudbalski spektakl.

Prvi međunarodni turnir u mini fudbalu „Balkan kup Zaječar“ izazvao je veliko interesovanje u susednoj Bugarskoj.

Prema rečima organizatora turnira Nelija Nikolića, ovaj turnir je u startu trebao da bude susret šest fudbalskih ekipa (tri iz Srbije i tri iz Bugarske), međutim, posle prve reklame koja je objavljena putem društvenih mreža, vest o turniru je izazvala pravi „bum“ kod Bugara.

„Posle više od pet meseci priprema za „BALKAN KUP ZAJEČAR 2020″, sa velikim zadovoljstvom mogu reći da su pripreme oko prvog međunarodnog turnira u minu fudbalu pri kraju. Velikim zalaganjem predsednika Bugarske asocijacije mini fudbala Dimitra Nikolova, broj takmičara iz bugarske je dostigao brojku od blizu 200 fudbalera, što je dosad neviđeno u Timočkoj Krajini a možda i šire“, kazao je Nikolić za portal Glas Zaječara.

Prema rečima Nikolića ovih dana je rešen najveći problem, obezbeđen je smeštaj za 193 fudbalera iz 16 bugarskih gradova, kao i smeštaj za još 89 Bugara koji će u našem gradu boraviti kao turisti, tj. publika koja će pratiti turnir.

Podsećamo, u našem gradu će tokom trajanja turnira (7-9. februar) boraviti sportisti i turisti iz sledećih bugarskih gradova i opština:

  •  Kozloduj, Pleven, Loveč, Vrbovo, Teteven, Blagoevgrad, Montana, Krdžali, Vidin, Mirkovo, Belogradčik, Pirdop, Vraca, Botevgrad, Sliven, Stara Zagora. 

Plaćanje smeštaja i ishrane za sportiste iz Bugarske je u potpunosti finansirano od strane BAMF (Bugarska asocijacija mini fudbala). Uz ekipe iz Bugarske, na turniru će učestvovati i tri zaječarske ekipe.

„Ovom prilikom se zahvaljujem na velikoj podršci i pomoći gradonačelniku Bošku Ničiću, pomoćniku gradonačelnika za sport Milanu Stankovću i predsedniku fudbalskog saveza grada Zaječara Miloradu Vučkoviću“.zaključio je Nikolić.

Koliko je ovaj turnir shvaćen ozbiljno govori i to da će delegat na svim mečevima biti proslavljeni fudbalski sudija iz Bugarske Evgeni Gerov, dok će glavni medijski pokrovitelj biti SPORTAL.BG, najuticajniji sportski portal u Bugarskoj.

Gospodin Gerov je svojevremeno sudio utakmice u UEFA takmičenjima, nekadašnji Kup Uefa i Kup Šampiona.

Turnir počinje u petak 07.02.2019. od 14:30h u sportskoj hali na Kraljevici i trajaće do nedelje 09.02.2019.