Foto: Pixabay
Reklame

Zaječar će u sredu 15. juna biti centar srpskog rukometa. Revijalna utakmica humanitarnog karaktera “Marko Krsmančić i prijatelji”, kojom će se ovaj trofejni rukometaš iz Zaječara oprostiti od igre koju je najviše voleo i kojoj je posvetio dobre dve decenije svog života. I to na terenu gde je sve počelo, u hali sportova na Kraljevici, piše Glassporta.rs.

Iskusnom Zaječarcu je Crvena zvezda bila poslednji klub u bogatoj karijeri, a najveći trag ovaj sjajni rukometaš, koji je sa Kraljevice već sa nepunih 15 godina otišao u Vrbas, pa onda i Jugović iz Kaća, ostavio je u Austriji i Turskoj, gde je igrajući za „Alpla Hard“ i Bešiktaš, osvojio dvocifreni broj titula i kupova i nastupao u Ligi šampiona. Pored ta dva kluba nastupao je i u Nemačkoj za Dormagen, kao i u Mađarskoj za Tatabanju i Dabaš.

Spisak imena koja stižu u Zaječar otkrivaju kakav je utisak ostavio Marko gde god je igrao. Igrači koji su potvrdili dolazak i koji će zaigrati na Kraljevici su rukometaši sa kojima je Marko nastupao u klubovima i reprezentaciji Srbije. Tu su momci koji su ostvarili poslednji veliki uspeh srpskog rukometa, srebrnu medalju iz 2012. godine sa Evropskog prvenstva koje je održano u našoj zemlji – Žarko Šešum, Nenad Vučković, Rastko Stojković, Nikola Manojlović, kao i aktuelni reprezentativci naše zemlje Vanja Ilić, Darko Đukić, Bogdan Radivojević, najbolji golman nemačke Bundeslige Dejan Milosavljev i mnogi drugi.

Program će voditi poznata rep grupa THCF iz Beograda, možda i najprepoznatljivija ljubiteljima sporta po velikom hitu „Igraj i pobedi“, koji je poslednju deceniju postao glavni pratilac svih naših reprezentativnih selekcija.

Ideja da se organizuje ovakva humanitarna utakmica potekla je iz Rukometnog kluba „Zaječar 1949“, a sve sa ciljem da se Zaječar ponovo vrati na rukometnu mapu Srbije. Mali rukometaši iz grada na Timoku dobiće šansu da se upoznaju sa nekim od najboljih srpskih rukometaša, kao i zemalja iz okruženja. Takođe i da se Marko Krsmančić, koji nikada nije zaboravio svoj klub i grad, na pravi način oprosti od aktivnog igranja rukometa.

Utakmicu će suditi najbolji srpski sudijski par Dušan Stojković i Nenad Nikolić, koji iza sebe ima deceniju i više najvažnijih evropskih i svetskih takmičenja.

Novčana sredstva koja budu prikupljena biće preusmerena za Ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“, zatim lečenje male Zaječarke Lenke Ljubisavljević, kojoj je pomoć za lečenje neophodna i podršku verovatno najvernijem navijaču RK „Zaječar“ Darku Janikoviću Drnči.

„Pozivamo sve ljubitelje rukometa da svojim prisustvom uveličaju i omasove jedan ovakav rukometni spektakl i da pokažemo da je rukomet sport koji i dalje zaslužuje veliku pažnju sportske javnosti u Srbiji“, navode organizatori.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame