Jedan od organizatora koncerta „Veče sevdaha“, Branko Grujić, pozvao je Selenu Ristić Vitomirović da se na bini pojavi u svojstvu voditelja programa, bez nadoknade. Glumici nije dozvoljeno da vodi program.

Narodno pozorište Timočke Кrajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i „MG Studio“ organizovali su večeras, pod pokroviteljstvom Grada Zaječara, na Popovoj plaži koncert pod nazivom „Veče sevdaha“.

Pred Zaječarcima su nastupili Veljko Milovanović, Mića Rašić, Obren Nikolić, Srećko Maksimović, Miodrag Perčić, Zoran Vasić, Boris Stanojević, Miško Grom, Boban Janišević i Nenad Golubović Čape.

Zaječarska glumica Selena Ristić Vitomirović primila je poziv od strane suorganizatora koncerta, Branka Grujića, da uzme učešće u koncertu u svojstvu voditeljke programa. Rado se odazvala, ali pred sam početak koncerta usledio je hladan tuš.

„Pre tri dana kontaktirao me je gospodin Branko Grujić. Zamolio me je da vodim program, bez ikakve nadoknade, kao i svi ovi muzičari koji su večeras došli, a koje poznajem godinama. Odmah sam gospodinu Grujiću napomenula da, imajući u vidu da je pozorište jedan od organizatora, može doći do problema. On mi je na to rekao da je to nemoguće, jer pozorište daje samo binu, i da zapravo nije organizator, već suorganizator. Sva ova oprema koju vidite, svetlo, ozvučenje, sve to pripada gospodinu Grujiću. Bukvalno u minut do devet nastao je problem“ – kazala je Selena Ristić Vitomirović.

„Ja sam program pripremila, svi muzičari su znali da ću ja voditi program, a onda se pojavio gospodin Đuričić i rekao je da ne dolazi u obzir da ja vodim program, niti da stanem na scenu, jer će gradonačelnik sutra da ga otpusti. Odmah je, na brzinu, dovedena glumica Nataša Petrović, da bi me zamenila na bini. Imajući u vidu da su umetnici hteli da nastupe, a u isto vreme i da se solidarišu sa mnom, odbili su to da neko drugi vodi program i zato su se sami predstavljali.“ – zaključila je Selena Ristić Vitomirović

Direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – centar za kulturu „Zoran Radmilović“ kratko je izjavio:

„Organizator manifestacije je Centar za kulturu i mi određujemo ko će da učestvuje u realizaciji programa. Selenu Ristić Vitomirović je neko zvao u privatnoj režiji, bez našeg znanja. Mi smo izabrali glumicu čiji je zadatak bio da vodi večerašnji program.“

Branko Grujić, predstavnik „MG Studio“,  i jedan od organizatora programa za portal „Glas Zaječara“ je potrdio da je pozvao glumicu Selenu Ristić Vitomirović da vodi program na plaži.

„Sve je ovo naša oprema ovde, ovo su moji prijatelji, koji su ovde došli zbog mene. Ja sam pozvao Selenu da bude voditelj programa, ali suroganizatori iz pozorišta to nisu dozvolili.“ – izjavio je Branko Grujić

Podsećamo da je glumica Selena Ristić Vitomirović, nakon 28 godina rada u zaječarskom pozorištu, ostala bez posla nakon što je pozorište po drugi put ugašeno. Po formiranju nove ustanove, kako sama navodi, nije vraćena na posao čime joj je, kako kaže, uskraćeno osnovno ljudsko pravo – pravo na rad.

 

 

Reklame