Foto: Glassporta.rs

Novi sjajan rezultat zaječarskog školskog sporta, a razloge za zadovoljstvo i ponos ovog puta doneli su mladi džudisti, piše Glassporta.rs.

Čak četiri medalje osvojene su na Prvenstvu centralne Srbije u Aleksandrovcu 17. aprila, a zaječarski školarci su predvođeni trenerom Danetom Todorovićem ubrali plodove napornog rada u prethodnom periodu.

Ali, krenimo redom. U konkurenciji 720 takmičara iz 186 škola Petar Petković, učenik OŠ „Dositej Obradović“ iz Vražogrnca osvojio je 2. mesto, dok je u istoj konkurenciji u II kategoriji Veljko Mijalković u kategoriji do 42 kilograma zauzeo 3. mesto.

Mateja Vlaić doneo je zlatnu medalju Medicinskoj školi u VI grupi do 55 kg, bodren podrškom profesorke fizičkog vaspitanja Jelene Milosavljević. Sa odličnim rezultatima nastavila je još jedna sjajna takmičarka iz Zaječara Ines Kos, koja je osvojila 1. mesto za Tehničku školu u VI grupi do 52 kilograma, dok je u istoj grupi učenik Ekonomsko-trgovinske škole Uglješa Ristić stigao do bronzanog odličja u kategoriji do 66 kilograma.

Sezona takmičenja je u punom jeku, a košarkaši i košarkašice Gimnazije učestvovali su na Međuokružnom nadmetanju u Nišu. Izabranici Milana Dimitrijevića i Ane Vukić zauzeli su 3. mesta u konkurenciji najboljih srednjoškolskih ekipa iz Niškog, Rasinskog i Topličkog okruga. Zaječarke su poražene u polufinalu od Varvarina, dok su gimnazijalci na istom stepeniku zaustavljeni od domaćina iz Niša.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame