foto: Glas Zaječara

Na gradskom Trgu u Zaječaru, blizu mesta gde je nekada bila javna česma, u toku je postavljanje svetleće jelke, koja je ranijih  godina bila na mestu na kome će sada biti nova arteska česma.

Svetleća jelka deo je novogodišnjih ukrasa kojih je iz godine u godinu sve više, pa će očigledno svetleći irvasi, deda mrazevi, medvedi, bambiji, konji i drugi svetleći „drugari“ iz crtanih filmova uskoro jahati jedni druge.

foto: Glas Zaječara

Pripreme za doček Nove 2020. godine otpočele u Zaječaru počele su zapravo još krajem oktobra, kada su prvi ukrasi postavljeni u centru grada. Direktor JKP „Timok održavanje“ Vice Lalić tada je za naš portal rekao da je postavljanje rasvete krenulo “blagovremeno, kako bi svako ko poseti Zaječar uživao u novogodišnjim ukrasima”.

Foto: Glas Zaječara Vice Lalić

I treba da uživaju, jer su odbornici grada Zaječara doneli dluku o tome da se iz gradskog Budžeta za dekorativnu rasvetu, od 2017. godine do danas, izdvoji nešto manje od 100 hiljada evra ili preciznije 7.648.877,98 dinara.

Sve to bi naravno bilo i lepo i korisno i na kraju, normalno, da isti taj račun grada sa koga se plaća ta rasveta nije u blokadi i da radnicima budžetskih javnih preduzeća ne kasne plate.

foto: Glas Zaječara

I da se vratimo na česmu. Možda je ona zapravo i pomerena da bi gradski Trg, dva meseca pre i dva meseca posle Nove godine, postao prelepa šuma na desetine svetlećih jelki koje ćemo (od istih dobavljača) kupiti i postaviti naredne godine, čim račun izađe iz blokade.

Reklame