U nevremenu koje je zahvatilo Zaječar 23. juna strahovita bujica odnela je asfalt u Fruškogorsoj ulici. U toku je asfaltiranje ove ulice. Meštani su zadovoljni činjenicom da je ulica asfaltirana, ali smatraju da je problem rešen samo do naredne poplave.

Snažno nevreme koje je zahvatilo Zaječar 23. juna stanovnici Fruškogorske ulicu u Zaječaru dugo će pamtiti. Strahovita bujica za svega nekoliko minuta zbrisala je kolovoz noseći sve pred sobom.

Asfaltiranje ulice započelo je danas, na zadovoljstvo stanara ove ulice, koji su sa nevericom očekivali početak najavljenog saniranja kolovoza.

Stanari Fruškogorske ulice sa kojima smo razgovarali slažu se da će ulica nakon okončanja radova izgledati mnogo bolje i lepše, ali stava su da ovim asfaltiranjem problem nije konačno rešen.

„Zadovoljan sam što je ulica konačno asfaltirana. Slivnik nije urađen, iako je ulica asfaltirana, i problem samim tim i dalje postoji, a videćemo da li će i kada nadležni preduzeti nešto da se i to reši.“ – izjavio je Minić Saša, jedan od stanara Fruškogorske ulice

„Ja sam zadovoljna što se ulica konačno asfaltira. Međutim, i dalje ostaje isti problem. Nijedan propust ne može da primi toliku količinu vode koja se sleva sa brda i iz bočnih ulica.“ – kazala je Sanela Ćirić

„Problem je rešen samo trenutno. Pravi problem leži u tome da velika količina vode se sleva niz ulicu a odvođenje te vode nije regulisano kako treba. Lepo je što se ulica asfaltira, ali to je samo deo rešenja“.  – istakao je Dragan Golubović

Deo slagalice je došao na svoje mesto postavljanjem novog sloja asfalta u Fruškogorskoj ulici. Stanari se nadaju da će problem biti konačno rešen regulisanjem odvoda atmosferskih voda koje su uzrok nevolje, kao i da se ulica u kojoj žive neće ponovo pretvoriti u strahovitu bujicu koja briše sve pred sobom.