izvor: pixabay.com/amrothman
Reklame

Komandant kovid bolnice Karaburma dr Ivo Udovičić izjavio je jutros da je epidemija virusa korona daleko od kontrole i da je povećan broj pacijenata inficiranih virusom korona.

Prema njegovim rečima takva situacija je posledica opuštanja ljudi zbog započete vakcinacije, a ono što zabrinjava je što se bolnice ponovo pune.

Udovičić je za Dnevnik RTS rekao da je ta bolnica puna već dve, tri nedelje i da dosta pacijenata zahteva intenzivnu negu.

„Možda ćemo morati da obustavimo zatvaranje bolnica“, rekao je Udovičić.

Naveo je da su trenutno u kovid bolnici Karaburma hospitalizovana 82 pacijenta s teškom upalom pluća, od kojih je njih sedam na respiratoru i životno su ugroženi.

„Dosta pacijenata napušta bolnicu s teškim oštećenjem pluća i teškim promenama na plućama koje zahtevaju višemesečnu rehabilitaciju i pitanje je da li će se oporaviti“, rekao je Udovičić.

Što se tiče starosne strukture obolelih ima pacijenata s 20, 30 godina, ali i starijih. Većinom su to radno sposobni ljudi.

Među njima ima i nepokretnih pacijenata koje je neko drugi zarazio, kao i pacijenata koji su došli s Kopaonika, kazao je on.

„Moramo biti oprezni, moramo voditi računa gde se krećemo i kako se ponašamo“, upozorio je Udovičić.

Izvor: Danas