Učenici Tehničke škole iz Zaječara osvojili su 1. mesto na Međuokružnom takmičenju održanom u Nišu 14. maja. Izabranici profesora Saše Jankovića su na taj način obezbedili plasman na Olimpijske igre učenika Srbije u Novom Sadu, piše Glassporta.rs.

Zaječarci su posle velike borbe uspeli da slave u finalu protiv domaćina iz Niša, iako su na poluvremenu gubili četiri gola razlike. Ipak, sjajnom igrom u nastavku, ekipa Tehničke škole je nadoknadila zaostatak i slavila u neizvesnoj završnici. Ono što posebno raduje je činjenica da su veći deo tima standardni članovi seniorske ekipe Rukometnog kluba „Zaječar“, tako da sigurno nisu bez šansi ni u završnici takmičenja.

Učenice Medicinske škole nisu uspele da ponove uspeh drugara iz Tehničke škole, pošto su stale na poslednjem stepeniku u Nišu. Rukometašice profesorke Jelene Milosavljević poražene su u finalu Međuokružnog takmičenja i završile ovogodišnje učešće u sistemu školskih nadmetanja.

Prilika za popravni za ekipu Medicinske škole bila je na Međuokružnom takmičenju u futsalu održanom u sredu 15. maja. Organizator nadmetanja najboljih ženskih srednjoškolskih ekipa sa teritorije Zaječarskog, Niškog i Rasinskog okruga bio je Zaječarski savez za školski sport (ZŠS), a takmičenje je održano u hali sportova na Kraljevici. Izabranice profesorke Milosavljević nisu imale ni dovoljno sreće u finalu, pošto su poražene od Gimnazije „9. maj“ iz Niša rezultatom 2:3.

Uvertira finala protekla je i u dodeli zahvalnice za doprinos razvoju školskog sporta, profesoru fizičkog vaspitanja u penziji Branislavu Mariću, inače dugogodišnjem profesoru zaječarske Tehničke škole. Sve u svemu, još jedno odlično organizovano takmičenje, kojim se polako stavlja tačka na seriju školskih nadmetanja čiji je domaćin i organizator bio Zaječarski savez za školski sport, dok se polako prave pripreme za brojnu ekipu koju će Zaječar imati na Olimpijskim igrama učenika u Novom Sadu poslednje nedelje maja.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame