Foto: Tehnička škola
Reklame

COVID-19 nije sprečio Dostignuća Mladih u Srbiji da organizuju treći po redu Poslovni izazov istočne Srbije. Najkreativnije rešenje za koje su osvojili PRVO mesto ponudili su učenici Tehničke škole u Zaječaru, Dimitrije Balabanović (E31), Sofija Stefanović (E24), Anja Stojković (E24), Nikola Stešić (E24) i Aleksa Minčić (E24).

Ovogodišnji Poslovni izazov koji je održan u online varijanti 18. i 19. novembra okupio je takmičare iz srednjih škola iz Zaječara, Boljevca, Sokobanje i Majdanpeka koji su imali zadatak da osmislie proizvod ili uslugu koji će učiniti da se mladi više uključe u kulturna dešavanja u svojim gradovima! Sjajan zadatak i još bolja rešenja.

Najkreativnije rešenje za koje su osvojili PRVO mesto ponudili su učenici Tehničke škole u Zaječaru, Dimitrije Balabanović (E31), Sofija Stefanović (E24), Anja Stojković (E24), Nikola Stešić (E24) i Aleksa Minčić (E24). Njihovi mentori su bili nastavnici Nikica Dinić i Dejan Nikolić. Drugo mesto osvojila je ekipa Knjaževačke gimnazije dok su trećeplasirani bili učenici Gimnazija “Mile Arsenijević Bandera“ iz Majdanpeka.

„Učenicima i nastavnicima čestitamo na postignutom rezultatu i želimo puno uspeha na Nacionalnom poslovnom izazovu. Nacionalno finale će biti održano u februaru u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore“.poručuju iz Tehničke škole.

Takmičenje “Poslovni izazov” je pokrenuto pre dvanaest godina sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku svake školske godine na šest regionalnih Poslovnih izazova učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.