Reklame

Srpska koalicija NADA koju čine Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) i Demokratska stranka Srbije (DSS), održala je juče tribinu u Zaječaru na kojoj je predstavila građanima svoj predizborni program i ukazala na stanje u društvu, koje je, prema mišljenju predstavnika te koalicije, duboko sukobljeno i podeljeno.

Doktor Milos Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije i kandidat za predsednika na predstojećim parlamentarnim izborima je pričajući o istočnoj Srbiji istakao njenu lepotu, geološko bogatstvo i turističke potencijale, ali i konstantovao da je nebrigom države, nažalost, taj kraj najzapušteniji.

„Mislim da nema boljeg mesta od istočne Srbije gde se vidi kako izgleda jedan predivan i prebogat kraj geološki, sa turističkim potencijalom, blizu granica drugih zemalja, a da je tako zapušten. Nema zapuštenijeg kraja od istočne Srbije, i to zbog neodgovornosti države. Vi kad dolazite ovde, a decenijama je bilo tako, nemate odgovarajućeg auto-puta, brze saobraćajnice, nekako se istočna Srbija uvek ostavi po strani kada država gradi. Ja se sećam pre 10 godina u planu je bio projakat za autoput kroz istočnu Srbiji zvao se „Koridor Istok“. Niko ne zna kako, samo je izašao iz planiranja. Po ko zna koji put istočna Srbija je samo izbrisana iz planiranja kada je u pitaju važan infrastrukturni projekat. Što se nas tiče to se neće dešavati“, rekao je Jovanović naglasivši da je program koalicije „NADA“ zasnivan na jednostavnoj ideji – da Srbija prodiše, pa ih zbog tog cilja čeka ozbiljan boj i prelazak cenzusa, a kako dodaje nada se i više od toga.

Saša Dimitrijević, koordinator Izvoršnog odbora POKS-a za Zaječarski okrug je na tribini podsetio na istoriju srpskog naroda koja se ne sme zaboraviti, ali i napomenuo da se nešto mora što pre preduzeti kako bi prestalo uništavanje istočnog dela Srbije.

„Kada je kruna bila u Srbiji, Zaječar je imao predsednika Vlade Nikolu Pašića, Zaječar je imao ministra policije Voju Genčića, kada su došli komunisti srušili su kuću Nikoli Pašiću i sagradili zgradu Policijske uprave, od vile Genčića napravili zatvor i krenuli sa uništavanjem Srbije. Onda su u ovo vreme došli njihovi sinovi da vladaju Srbijom, uče nam decu da nemaju oca i majku, da imaju roditelja jedan i roditalja dva, drže ih u sobama, stavljaju maske na usta, ne daju da se grle, trče, nama ne daju da igramo kola, družimo se po slavama“, istakao je Dimitrijević i dodao:

„Istočna Srbija je jako bogata, vuku od nas a ne daju nam ništa, još nam kažu da nam nešto poklanjaju. Ja sam mislio da dignem ruke, ali ipak nisam, dobio sam NADU“.

Prisutnima su se obratili i Ivan Dinić, predsednik GO POKS-a, Dejan Šulkić, potpredsednik DSS-a i Vojislav Mihailović, unuk Draže Mihailovića, predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije i kandidat za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima. On je, obraćajući se građanima napomenuo da suština njihove borbe nije borba za vlast, već za promenu sistema, napomenuviši, da ekipu koalicije „NADA“ čine ljudi koji mogu da urade veliki posao sa Srbiju.

Izvor: Radiomagnum