Zimski fudbalski turnir za decu rođenu 2012. godine i mlađu, u organizaciji Škole fudbala FK „Timok 1919“, biće održan u subotu 15. februara, u Sportskoj hali na Kraljevici.

Turnir će biti igran po sistemu „pet plus jedan“, dok će svaka prijavljena ekipa moći da broji najviše 10 igrača. Kotizacija je besplatna, a kako navode organizatori, za svaku ekipu obezbeđene su robne nagrade, a za najbolje pehari i medalje.

Dolazak su nam potvrdili ŠF Nacional Niš, FK Timočanin Knjaževac, FK Pinkum iz Velikog Gradišta, ŠF Sokograd, OFK Boban iz Negotina, FK Đerdap Kladovo, FK Kablovi, OFK Bor kao i naši redovni gosti sa Kosova ,,ŠF 28. jun“ iz Gračanice, dok će jednu ekipu sačinjavati deca iz naše škole fudbala, navode organizatori.

Zimski turnir Zaječar 2020 predstavlja uvertiru za 4. Međunarodni turnir Zaječar 2020 koji će biti održan 16. i 17. maja ove godine, za decu rođenu 2009, 2010, 2011. i 2012. godine. Dolazak na taj turnir je potvrdio veliki broj ekipa iz Srbije među kojima su Crvena Zvezda i Partizan, ekipa iz Gračanice i ekipe iz Makedonije, Bugarske i Republike Srpske.