Foto: Pozorište

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u Pozorišnom muzeju u Zaječaru otvorena izložba karikatura „Sva Nušićeva lica u crtežu Zorana Tovirca“, svečano otkrivena bista glumca Ivana Bekjareva, rad mr vajarstva Siniše Noveskog, a dar „Nušić“ fondacije i prikazan kratak film koji govori o Nušiću kao diplomati.

Izložbu je otvorio Nebojša Nušić, potomak čuvenog srpskog komediografa i upravnik „Nušić“ fondacije koji je objasnio da osam izloženih karikatura prikazuje isto toliko oblasti Nušićevog života i rada: Nušić kao dramski pisac, Nušić i kompozitori, Nušić kao novinar, Nušić i deca, Nušić kao fotograf, diplomata, inicijator osnivanja Paviljona Cvijete Zuzorić i kao retoričar.

Direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić, ovom prilikom je najavio potpisivanje sporazuma o saradnji sa „Nušić“ Fondacijom i zahvalio na poklonu rekavši da je Ivan Bekjarev bio veoma drag gost, veliki prijatelj i saradnik pozorišta „Zoran Radmilović“.

Bistu je otkrio Miodrag Mija Ilić, književnik, novinar i dugogodišnji prijatelj našeg proslavljenog glumca Ivana Bekjareva.

Reklame