Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da sutra, 12.07.2021.god., zaseda ŠVS grada kako bi doneo odluku o eventualnom održavanju letnjeg vašara u Zaječaru (21-23.07.2021.godine).

Prema njegovim rečima Na Štabu će biti razmatrani uslovi koje moraju ispuniti zakupci prostora na “vašarištu” kako bi od JKP “Timok održavanja” mogli da dobiju ugovor o zakupu prostora kao i bezbedonosne mere koje moraju poštovati posetioci istog.

„Jedan od verovatnih uslova za zakup prostora, koji će na štabu biti predložen, jeste da zakupac i sngažovani radnici, kod sebe, u svakom trenutku, moraju imati potvrdu o vakcinaciji protiv covid-19 infekcije ili potvrdu o preležanoj covid-19 infekciji ili PCR test ne stariji od 48 h. Zakupci, i njihovi radnici, koji poslužuju hranu gostima vašara ili prodaju robu i karte na istom, moraju, bez obzira na sve gore navedeno, non stop nositi zaštitne maske i obezbediti, ISPRAVNA (misli se na sadržaj sredstva) dezinfekciona sredstva“.- kaže Ničić.

Ukoliko odluka o održavanju bude pozitivna odrediće se konstantno dežurstvo komunalne milicije, sanitarne i ostalih inspekcijskih službi kao i dežurstvo policijskih patrola, a sve u cilju sprečavanja ponašanja koje može dovesti do pogoršanja epidemiološke situacije u našem gradu.

Reklame