Foto: Pixabay
Reklame

U Negotinu je prema podacima tamošnjeg Zdravstvenog centra evidentirano 14 novoinficiranih korona virusom starosti od 15 do 76 godina i na teritoriji negotinske opštine je 260 aktivnih slučajeva.

Opštinski Štab za vanredme situacije objavio je danas i da je na kovid odeljenjima Zdravstvenog centra Negotin zbrinuto 26 pacijenata sa bronhopneumonijom.

Juče su hospitalizovana četiri pacijenta, jedan bolesnik je otpušten na kućno lečenje, a jedan trasnportovan u kovid bolnicu u Kruševcu. U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 29 prvih i 18 kontrolnih pregleda.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“  iz  Zaječaru u Boru su evidnetirane  34 novoinficirane osobe, oporavilo se 38, a jedan bolesnik je preminuo od posledica virusa korona. Na teritoriji grada Bora je 589 aktivno zaraženih, objavio je gradski Štab za vanredne situacije.

Na kovid odeljenju borske Opšte bolnice hospitalizovana su 44 bolesnika, juče je na prijemnom bolničkom odeljenju pregledano deset pacijenata, a u kovid ambulantama obavljeno 46 prvih i 138 kontrolnih pregleda.

Prema izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra još 11 osoba iz opštine Kladovo zaraženo je korona virusom, oporavilo se 13 bolesnika i aktivno pozitivne su 123 osobe.

Od početka epidemije u kladovskoj opštini je korona virusom inficirano 2.268 osoba, do sada je ozdravilo 2.062 bolesnika, a 83 pacijenta su preminula od posledica virusne infekcije.

Juče je u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek testirano 65 osoba i prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 21 pacijenta.

Obavljeno je 14 prvih i 66 kontrolnih pregleda i dijagnostikovana je upala pluća kod tri pacijenta. Od aktivno zaraženih u majdanpečkoj opštini 87 je nevakcinisano, a zbog teže kliničke slike u kovid bolnicama je hospitalizovano 19 bolesnika.

Još jedan bolesnik iz majdanpečke opštine preminuo je od posledica korona virusa i to je 11 žrtva u četvrtom talasu epidemije.

U majdanpečkoj opštini je od početka epidemije inficirano 1.815 osoba, izlečeno je 1.632 bolesnika, a preminula su 63 pacijenta od posledica infekcije.

Izvor: Danas