Reklame

Od početka aprila u negotinskoj opštini prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 140 osoba, a samo u poslednja 72 sata evidentiran je 21 novoinficirani.

Novooboleli su starosti od 37 do 80 godina, stoji u izveštaju Zdravstvenog centra Negotin.

Na tri kovid odeljenja u negotinskoj bolnici na lečenju su 32 pacijenta, jedan bolesnik preminuo je od posledica korona virusa.

Tri osobe su hospitalizovane u poslednja tri dana, jedna transportovana u tercijarnu zdravstvenu ustanovu, a šest je otpušteno na kućno lečenje.

U kovid ambulanti obaveljeno je 45 prvih i 65 kontrolnih pregleda.

Prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Boru su se 23 osobe oporavile, a od poslednjih informacija registrovana su dva nova slučaja virusa korona, pa je tako 338 ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije.

Od 38 bolesnika koliko je hospitalizovano na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru na korona virus pozitivna je 36 pacijenata.

U padu je i broj prvih pregleda u kovid ambulanti „Rudar“ u kojoj je juče obavljeno 16 prvih i 26 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjim pregedana su 33 pacijenta.

U Kladovu se kao i u Boru beleži pad aktivno zaraženih budući da je broj izlečenih veći u odnosu na novoinficirane.

Naime, testiranjem tokom vikenda korona virus potvrđen je kod dve osobe, oporavilo se 14 bolesnika, pa je na teritoriji kladovske opštine aktivno pozitivna 61 osoba.

U opštini Kladovo je od početka epidemije zaražena 1.644 osoba, do sada se oporavilo 1.518, a od posledica virusa preminulo je 65 pacijenata.

Izvor: Danas