Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U punoj sali Doma kulture u Malom Izvoru kod Zaječara, sinoć je održana druga po redu manifestacija tradiconalnog narodnog stvaralaštva “Glas sa Vetrena”.

Nakon defilea priređen je bogat kulturno-umetnički program u kome je učestvovalo pet KUD-ova sa teritorije grada Zaječara: „Novo doba“ iz Grlišta“, „Romiliana“ iz Gamzigrada, „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Šljivar“ iz istoimenog mesta i „Sloga“ iz Vražogrnca.

Vredne meštanke Malog Izvora pripremile su slane i slatke đakonije kako bi domaćinski dočekale goste.

Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmillović” u saradnji sa Mesnom zajednicom Mali Izvor a pokrovitelj grad Zaječar.

Ovo je već treća manifestcija koja je od početka godine organizovana u selima na teritoriji grada Zaječara, a do kraja godine biće održano čak 40. Namera je da se smotre narodnog stvaralaštva organizuju u svim selima koja to žele.

Manifestacije su vrlo značajne, jer pored očuvanja tradicije, predstavljaju jedini kulturni događaj u selima na teritoriji grada Zaječara. Važno je i to što su doprinele oživljavanju folklornih ansambala u 15-tak sela.

Reklame